Koalicija "Prava stvar": Tridesetoavgustovci ne mogu obezbijediti stabilnu lokalnu vlast

Opozicija o današnjim dešavanjima u SO Tivat

2344 pregleda 4 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Povodom današnjih dešavanja u tivatskom parlementu, gdje je jedna od odbornica vladajuće koalicije napustila sjednicu zahtijevajići konkretnu odgovornost za puštanje pjesama Baje Malog Kninže u sklopu Novogodišnjeg progama u ponedjeljak veče na Pinima, oglasili su se iz opozicione koalicije DPS-SD-SDP-LP „Prava stvar za Tivat svih nas“.

Njihovi odornici takođe su napustili skupštinsku salu i tome parlament ostavili bez kvoruma i mogućnosti za rad.

Iz „Prave stvari“ su, u saopštenju koje su naknadno dostavili medijima, poručili daa ta koalicija „ne želi 'šminkati' konstantne neozbiljnosti lokalne vlasti.”

“Nakon što je danas zasjedanje Skupštine opštine Tivat na samom početku napustila odbornica Bokeškog foruma Sandra Sindik, iz moramo kazati više nego opravdanog razloga, kao revolt zbog repertoara pjesama Baje Malog Knindže u okviru novogodišnjeg programa u mediteranskom i bokeljskom Tivtu, aktuelni sastav lokalne vlasti nije imao većinu i koalicija 'Prava stvar za Tivat svih nas –DPS, SD, SDP, LP', koja se u dosadašnjem radu dokazala kao konstruktivna strana, ostatku vlasti na ovom zasjedanju nije željela 'šminkati' konstantne neozbiljnosti niti spašavati njihovu većinu“, naveli su iz tog saveza.

“Razumijemo važnost ove sjednice, ali apsolutna odgovornost je na onima koji su i ovoga puta sastavili vladajuću koaliciju i pristali da uđu u nju, svjesni da ne može funkcionisati. Još jednom se pokazuje da strukture koje su na vlast došle 2020. godine ne uspijevaju obezbjediti stabilno funkcionisanje lokalne samouprave i izdržati četvorogodišnji period. U tri godine su već jednom uspjeli da nas dovedu do privremenog finansiranja, a sada su na samoj ivici", poručili su iz DPS, SD, SDP i LP.

Naglasili su da to kako je vladajuča ekipa pripremila ovu sjednicu tivatskog parlamenta “govori i činjenica da su održavanje pojedinih skupštinskih odbora zakazali na pola sata i petnaest minuta prije početka sjednice, sigurni da imaju većinu i potpuno banalizujući ulogu ovih tijela u parlamentarnoj demokratiji.”

“Da je koalicija Prava stvar bila maliciozna, mogla je svojim angažmanom produžiti rad odbora i po nekoliko sati i na taj način odugovlačiti početak Skupštine”, istakli su iz saveza DPS, SD, SDP i LP, dodajući da neće ovom prilikom podsjećati na predizborne i postizborne priče i obećanja aktuelne vlasti i zbog čega je koalicija “Prava stvar za Tivat svih nas” navodno najbolje rješenje za potrebe građana Tivta.

Bonus video: