Nije prihvaćen amandman o povećanju zarada prosvjetnim radnicima

Predlog budžeta usvojen u načelu

17714 pregleda 137 reakcija 63 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Skupština Crne Gore/Youtube
Sa sjednice, Foto: Skupština Crne Gore/Youtube

Skupština Crne Gore na današnjoj sjednici nije usvojila amandman Građanskog pokreta URA, na Predlog zakona o budžetu, kojim su tražili povećanje zarada provjetnim radnicima.

Glasalo je 69 poslanika, od čega 27 "za" i 42 uzdržana.

Poslanici su podržali predlog budžeta u načelu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić rekao je da su podnijeta 163 amandmana na predlog budžeta.

"Parlamentarna većina koju čine PES, Demokrate i ZBCG nije glasala za usvajanje amandmana koji se odnosi na uvećanje zarada prosvjetnim radnicima, u skladu sa GKU koji je potpisala Vlada sa Sindikatom prosvjete. Ovo na najbolji način pokazuje odnos Spajićeve većine prema prosvjetnim radnicima Crne Gore. Nastavićemo da vam pružamo podršku do ostvarenja vaših prava", objavlila je URA na društvenoj mreži Iks.

Predstavnici Vlade i poslanici vladajuće koalicije odbili su juče na skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet predlog da se povećanje zarada zaposlenih u prosvjeti za 10 odsto obezbijedi tako što bi se potrebnih 18 miliona eura pronašlo smanjenjem troškova za Sekretarijat Vlade i iz budžetske rezerve.

To je bio predlog poslanika GP URA, kojeg su podržali iz Bošnjačke strane i Socijaldemokrata, dok su uzdržani ili protiv bili iz svih vladajućih partija. Poslanici opozicionog DPS-a nisu prisustvovali sjednici odbora.

Bonus video: