Tivat uskoro dobija narodnu kuhinju

Caritas Kotorske biskupije i opština pomažu najsiromašnijima

4804 pregleda 7 komentar(a)
Sjedište Kotorske biskupije, Foto: Siniša Luković
Sjedište Kotorske biskupije, Foto: Siniša Luković

Humanitarna organizacija Caritas Kotorske biskupije, u saradnji sa Caritasom Crne Gore i Opštinom Tivat radi na otvaranju Caritasove narodne kuhinje u opštini Tivat, a zahvaljujući sredstvima koje u većem djelu finansira crnogorska porodica iz Berlina koja je insistirala na anonimnosti.

To je saopšteno iz Kotorske biskupije, uz napomenu da je buduća Caritasova narodna kuhinja u Tivtu namijenjena svim građanima koji su u stanju socijalne potrebe, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost.

Osim posluživanja u samoj kuhinji, biće organizovano i dostavljanje hrane onim korisnicima koji nisu u stanju da sami dođu i podignu obrok u prostorijama Caritasove narodne kuhinje.

Caritas je humanitarna organizacija pri Rimokatoličkoj crkvi koja svojim djelovanjem pomaže ugrožene, što je vidljivo i u današnjem vremenu.

“Zahvaljujemo se donatoru, crnogorskoj porodici iz Berlina i Opštini Tivat na saradnji i podršci. Pozivamo sve društveno odgovorne firme i pojedince da podrže ovu humanu akciju da obezbijedimo topli obrok svakome kome treba, svakog dana”, navodi se u saopštenju, uz napomenu da će o lokaciji buduće Caritasove narodne kuhinje u Tivtu javnost će biti naknadno obavještena.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, prostor za rad Narodne kuhinje obezbijediće Opština Tivat, a kao najizglednije rješenje se pominje objekat stare Vatrogasne stanice na Pakovu.

Bonus video: