Instalacija računarske opreme u školama u Crnoj Gori: "Biće završena tokom zimskog raspusta"

Resorna ministarka Anđela Jakšić Stojanović je kazala da je cilj Ministarstva stvaranje uslove za kvalitetno obrazovanje

4323 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz OŠ "Radojica Perović", Foto: MPNI
Detalj iz OŠ "Radojica Perović", Foto: MPNI

Instalacija računarske opreme u školama u Crnoj Gori počela je opremanjem dvije učionice u podgoričkoj Osnovnoj školi (OŠ) „Radojica Perović“, saopšteno je juče iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Resorna ministarka Anđela Jakšić Stojanović je, tim povodom, kazala da je cilj Ministarstva stvaranje uslove za kvalitetno obrazovanje.

„Naš cij je stvoriti uslove za kvalitetno obrazovanje, jer izvanredna Crna Gora traži izvanredna znanja, a sa mladim ljudima koji su naš najvrijedniji resurs sigurna sam da možemo ostvariti izvanredne rezultate”, poručila je Jakšić Stojanović.

Anđela Jakšić Stojanović, OŠ Radojica Perović
foto: MPNI

Iz Ministarstva su podsjetili da je, na osnovu ugovora potpisanog u novembru, obezbijeđena računarska oprema vrijedna preko 6,3 miliona eura, i to 4.575 računara, 1.133 laptopa, 1.806 televizora, 516 projektora i 445 štampača.

Anđela Jakšić Stojanović, OŠ Radojica Perović
foto: MPNI

Prema njihovim riječima, u narednom periodu biće opremljeno 210 učionica i 2.020 kabineta u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori.

„Instalacija će biti završena tokom zimskog raspusta, tako da će naši mališani početi drugo polugođe u puno boljim uslovima“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: