ZHMP: Novogodišnja noć protekla mirno

"U posljednja 24 sata u jedinicama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore obavljeno je 757 ambulantnih pregleda, 160 kućnih posjeta i 47 transporta"

3851 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Novogodišnja noć uglavnom je protekla mirno. Hitnu pomoć najčešće su tražili pacijenti sa tegobama poput bolova u grudima, povišenim krvnih pritiskom, povišenom temperaturom, simptomima gripa, povreda, nasilja, saopšteno je iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore (ZHMPCG).

"U posljednja 24 sata u jedinicama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore obavljeno je 757 ambulantnih pregleda, 160 kućnih posjeta i 47 transporta", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, medicinski timovi koji su obezbjeđivali dočeke Nove godine u crnogorskim gradovima imali su najviše pacijenata koji su tražili pomoć zbog konzumiranja pretjerane količine alkohola.

"Kada su u pitanju povrede usljed korišćenja pirotehničkih sredstava, hitna pomoć na Cetinju imala je intervenciju: pacijent 2003. godište javio se usljed povrede oka uzrokovane upotrebom vatrometa, dok je hitna pomoć u Budvi imala pacijenta srednjih godina sa povredom usljed korišćenja pirotehničkih sredstava", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: