Kuljača: Desetine hiljada posjetilaca uživalo u novogodišnjem programu u Budvi

Direktor TO Budva kazao "Vijjestima" da su tri dana programa još jednom su pokazala zašto je Budva jedna od najatraktivnijih destinacija tokom novogodišnjih praznika u cijelom regionu i šire

6613 pregleda 16 komentar(a)
Foto: TO Budva
Foto: TO Budva

Desetine hiljada posjetilaca uživalo je prethodnih dana u novogodišnjem programu koje je na trgu ispred Starog grada,organizovala Turistička organizacija Budve angažujući popularne muzičke zvijezde.

Direktor TO Budva Nemanja Kuljača kazao je "Vijjestima" da su tri dana programa još jednom su pokazala zašto je Budva jedna od najatraktivnijih destinacija tokom novogodišnjih praznika u cijelom regionu i šire.

"Program je 30. decembra otvorila Gradska muzika Budve sa 'Akademia' bendom iz Bara i 'prvom trubom svijeta', Dejanom Petrovićem i njegovim Big Bendom koji su zagrijali rekordan broj ljudi na glavnom gradskom trgu. Uslijedio je spektakl trenutno najveće zvijezde narodne muzike na ovim prostorima koja je pokazala zbog čega je jedna od najuspješnijih pjevačica ove godine i da je interesovanje za njene koncerte širom regiona u potpunosti opravdano. Aleksandra Prijović je u preko dva sata dugom nastupu izvela svoje najveće hitove, ali i obrade ex-Yu pjesama, a publika je bila više nego oduševljena", kazao je Kuljača.

Dječiji hor "Zvjezdice" iz Podgorice, kako je dodao, uljepšao je poslednji dan 2023. godine svojim koncertom na Trgu pod nazivom "Djeci dječije".

"Akcija 'Djed bijeli sreću dijeli' uspješno je realizovana pa je vrijedni Djed Mraz istog dana podijelio 1.500 novogodišnjih paketića djeci koja su mu se našla na putu duž cijele budvanske rivijere. Budvani i mnogobrojni gosti dočekali su novu 2024. godinu uz čistu emociju regionalne pop zvijezde Tonija Cetinskog, eksplozivan zajednički nastup Đorđa Davida, benda 'Death Saw', Slavice Angelove i Ivane Peters i huk i zvuk rok grupe 'Van Gogh'. Ovim nizom sjajnih pop rok nastupa Budva je nastavila trend najboljih dočeka Nove godine na otvorenom, te ponovo pokazala zbog čega nosi titulu crnogorske metropole turizma i dobrog provoda. Glavni gradski trg u Budvi je i u 2024. godini nastavio da bude epicentar kvalitetnog zvuka. Koncert klasične muzike pod nazivom 'Muzika raspoloženja' i ove godine je održan u već tradicionalnom terminu - 1. januara u 14 sati. Poznate operske arije publici su predstavili Ljubica Vraneš, Dragoljub Bajić, Vesna Đurković, Marko Živković i Lana Asija Dabović u pratnji Mediteranskog revijskog orkestra i mladog budvanskog pijaniste Nemanje Radulovića, te svojim talentom oduševili sve prisutne. Na Trgu se okupilo mnoštvo poštovalaca klasične muzike, ali i mnogo radoznalih prolaznika koji su ostali pod utiskom velikog muzičkog umijeća", naglasio je on.

Prema njegovim riječima treće veče zaredom u Budvi su nastupile najveće muzičke zvijezde regiona i okupile ogroman broj posjetilaca.

"Program je otvorio Nikole Rokvića koji je zagrijao publiku. Marija Šerifović je nakon njega svojim pjevačkim umijećem i iskrenim tekstovima pogađala sve emocije publike u Budvi, a u drugim trenucima ih svojom energijom pokretala na igru i ples. Atmosfera reprize novogodišnjeg dočeka je došla do usijanja kada je na binu izašao Željko Joksimović koji je priredio nevjerovatan nastup prikladan za veliku završnicu najveselije novogodišnje žurke na Balkanu", zaključio je Kuljača.

Bonus video: