Kolašin: Ispunjavali želje đaka sa seoskog područja

Za školu u Manastiru Morača obezbijeđeni su novi koševi i strunjače, a u Međuriječju smart tv i mreže za rukomet

10409 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Crveni krst Kolašin
Foto: Crveni krst Kolašin

Kolašinska organizacija Crvenog krsta i NVU "Svi na istom zadatku" ove godine, ispunjavajući želje đaka sa seoskog područja, uspjeli su da unaprijede kvalitet boravka u školama.

Kako su saopštili iz tih organizacija, ispunjavajući želje đaka iz zajedničkog "pisma Djeda Mrazu" za školu u Manastiru Morača obezbijeđeni su novi koševi i strunjače, a u Međuriječju smart tv i mreže za rukomet.

"Nastavili smo dalje, i već drugog i trećeg dana djecu u Barama Kraljskim, Dragovića Polju i Ljevištima obradovali smart uređajima (televizorima i tablet uređajima), loptama, školskim priborom, ali nisu izostali ni obećani novogodišnji pokloni. Sve ovo ne bi bilo moguće da nije pojedinaca, preduzetnika, institucija, firmi koji su prepoznali našu dobru namjeru i nesebično nam pružili podršku. Neizmjerno smo zahvalni i to nam je snažan podstrek za buduća djelovanja", kažu iz te dvije organizacije, koje su prije četiri godine dogovorili saradnju.

Ponosni su, objašnjavaju, što uspijevaju da dođu do svakog djeteta sa seoskih područja i da ih obraduju novogodišnjim poklonima. Iz godine u godine, unapređivali su akciju, mijenjali koncepte, ali je, tvrde, jedno ostajalo isto - želja da djeci uljepšaju praznike. Tokom prve godine za samo nekoliko dana prikupili su 400 novogodišnjih paketića, a naredne oko 600.

"Pretprošle godine, djeca su pisala pismo Deda Mrazu a mi smo pomogli u ostvarivanju 102 dječije želje i obezbijedili preko 400 novogodišnjih paketića. Najvećim uspjehom smatramo što smo uspjeli da izmamimo bezbroj dječijih osmjeha, da zadobijemo njihovo povjerenje i učvrstimo prijateljstva sa njima. Posebni su osmjesi, posebna je emocija i riječi zahvalnosti pune iskrene ljubavi koje možete dobiti od djece na selima. Njihova udaljenost od nekih savremenih trendova, samo je drugi, bolji, put da dosegnu do većih dubina ljubavi i sreće prema svakom ljudskom gestu", poručuju iz kolašinskog Crvenog krsta i NVU "Svi na istom zadatku".

Bonus video: