UNIQA donirala novčana sredstva socijalno ugroženoj djeci i porodicama

U zajedničkoj dobrotvornoj akciji, grupa zemalja koja čini UNIQA SEE region, a koji se sastoji iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bugarske, zajedno su donirale novčana sredstva humanitarnim organizacijama koje pomažu djeci i porodicama koje su suočene sa izazovima koje donosi siromaštvo, u svakoj od zemalja.

13368 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uniqa
Foto: Uniqa

Ovom društveno odgovornom kampanjom, UNIQA osiguranje nastavlja dugogodišnju tradiciju ulaganja u zajednicu, pružajući podršku ugroženom stanovništvu kojem je pomoć neophodna, istovremeno ukazujući na važnost empatije i saosjećanja prema najranjivijim kategorijama društva.

Oslanjajući se na strategiju „UNIQA 3.0 – Sjeme budućnosti” u okviru koje je briga o zajednici među vodećim principima poslovanja, UNIQA nastoji da svojim aktivnostima pozitivno utiče na svoje okruženje i unaprijedi sredinu u kojoj posluje.

Predstavnici UNIQA osiguranja u Crnoj Gori, donirali su 2.500 eura NVO ‘Lighthouse’ iz Podgorce koja kroz humanitarni projekat ‘Novogodšnja dječija radost’ svake godine organizuje aktivnosti za podršku djeci i porodicama koje se suočavaju sa poteškoćama.

‘Vjerujemo da radost koju donose novogodišnji i božićni praznici zaslužuje svako dijete, zato smo ove godine posebnu pažnju usmjerili na to da donirmo sredstva koja će omogućiti bolji i kvalitetniji život djeci u našem okruženju. Uniqa je prepoznala značaj ovog projekta i ovom donacijom izražavamo svoje napore i želje da zajedno živimo u prijatnoj i podržavajućoj zajednici.’, izjavio je Vladimir Marković, izvršni direktor Uniqa neživotno osiguranje.

Uniqa
foto: Uniqa

"Veoma smo zahvalani Uniqa osiguranju na podršci i angažmanu u našoj novogodišnjoj humanitarnoj akciji 'Novogodišnja dječija radost' koju sprovodimo pod istim sloganom više od 10 godina.

Jedan dio donacije iskorišten je za kupovinu klima uređaja Resursnom centru za obrazovanje i osposobljavanje '1.jun’ u Podgorici, kao dijela nedostajućeg inventara u učionicama. Nije izostala ni tradicionalna podjela novogodišnjih paketića u određenim odjeljenjima Instituta za dječije bolesti u Podgorici, za svu djecu koja su tu dočekala praznike.

Uniqa osiguranje se istaklo kao izuzetan partner i njihova podrška pokazuje pravo značenje solidarnosti i pruža veliku pomoć onima kojima je najpotrebnija.', izjavila je Ivana P. Radović, Predsjednica NVO “Lighthouse”

Briga o zajednici predstavlja jedan od vodećih principa poslovanja UNIQA osiguranja i kompanija će nastaviti da inicira različite društveno odgovorne aktivnosti usmjerene ka poboljšanju uslova života u zajednicama u kojima posluje.

Uniqa
foto: Uniqa