Završeni radovi na kolašinskoj obilaznici

Zbog nefunkcionalnosti sistema dio saobraćajnice je često bio pokriven vodom, a plavljena su, kažu u Opštini, i dvorišta mahom kuća sa jedne strane te ulice

5177 pregleda 9 komentar(a)
Petko Bakić, Foto: Dragana Šćepanović
Petko Bakić, Foto: Dragana Šćepanović

Radovi na sanaciji atmosferske kanalizacije na kolašinskoj zaobilaznici koji su trajali više od tri mjeseca, završeni su, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Petka Bakića.

U toj saobraćajnci urađena je nova kanalizaciona mreža, a vrijednost projekta je 150.000 eura.

“Riječ je o izgradnja atmosferske kanalizacije u dužini od oko 130 metara i asfaltiranje ulice u cjelokupnoj dužini. Zaobilaznica je jedna vrlo važna saobraćajnica za Kolašin koja se prethodno nalazila u veoma lošem stanju. Zahvaljujući uspješnoj realizaciji ovih radova dobili smo novi asfaltni zastor i ono što je jako važno, zbog dosadašnjih problema kada pada kiša, atmosfersku kanalizaciju”, kazao je Bakić.

Zbog nefunkcionalnosti sistema dio saobraćajnice je često bio pokriven vodom, a plavljena su, kažu u Opštini, i dvorišta mahom kuća sa jedne strane te ulice.

U opisu projekta se navodi i da su, u skladu sa nivelacionim rešenjem saobraćajnice, projektovani atmosferski kolektori sa protočnim slivničkim oknima. Realizacija projekta, objašnjeno je u dokumentaciji, povećaće bezbjednost saobraćaja prilikom padavina, ali i smanjiti ugroženost okolnih objekata.

Bonus video: