Jaćimović v.d. direktora pljevaljskog Vodovoda

Jaćimović, koji je završio Policijsku akademiju u Beogradu, prije imenovanja u obavljao je poslove rukovodioca Službe zaštite Vodovoda

5945 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Odbor direktora pljevaljskog opštinskog preduzeća Vodovod imenovao je za vršioca dužnosti izvršnog direktora Mladena Jaćimovića koji u tom preduzeću radi od 2009. godine.

Jaćimović, koji je završio Policijsku akademiju u Beogradu, prije imenovanja u obavljao je poslove rukovodioca Službe zaštite Vodovoda.

"Imajući u vidu da je Jaćimović zaposlen u Društvu od 2009.godine i da je kroz svoj rad upućen u probleme u kojima se nalazi Društvo smatramo da će uspjeti svojim trudom i zalaganjem odgovoriti svim izazovima s kojima će se suočiti u narednom period", navodi se u obrazloženju odluke.

Joksimović je imenovan za vd izvršnog direktora nakon što je dosadašnja vršiteljka dužnosti Biljana Đondović podnijela ostavku.

Nakon nje ostavku su podnijeli i troje članova Odbora direktora, Miroslav Anđelić, Rada Rovčanin i Ana Popadić, pravdajući to izostankom podrške osnivača Opštine Pljevlja za rješavanje nagomilanih finansijskih problema.

U među vremenu izabrani su novi članovi Odbora direktora. Po koalicionom sporazumu Vodovod je pripao Demokratskoj Crnoj Gori.

Vodovod Pljevlja nalazi u izrazito lošoj finansijskoj situaciji sa dugom od skoro tri miliona eura.

I novoizabrani predsjednik Odbora direktora Vodovoda Goran Marić kazao je da bez podrške opštine preduzeće ne može samo izaći iz sadašnje situacije.

"Upravni odbor DOO 'Vodovod' Pljevlja nije došao na narodski rečeno livadu ili ledinu, došli smo u svojevrsni bunar, finansijsku jamu duboku tri miliona eura, koja se kopala punih 30 godina. Ali, nismo tu da gledamo u retrovizor i adresiramo krivce, već da sačuvamo egzistenciju radnika i njihovih porodica i da obezbijedimo stabilnost preduzeća. Radnika, koji časno i pošteno rade da bi svi građani Pljevalja imali uredno vodosnabdijevanje. Radnika, koji obavljaju poslove u teškim uslovima i kad je kiša i kad je snijeg i kad je oluja. Uvijek su tu, za sve građane, za svaku kuću. Upravo ti radnici i svi naši korisnici biće prioritet rada nove uprave. Zato poručujem jasno i glasno: uprava DOO 'Vodovod' Pljevlja i radnici uradiće sve što je u njihovoj moći na unaprijeđenju poslovanja i racionalizaciji troškova, ali svakom radniku i građaninu je potpuno jasno da jedina mogućnost priliva finansijskih sredstva za stabilizaciju može da potekne isključivo od opštine Pljevlja, kao osnivača Društva", kazao je Marić.

Zbog toga očekuje razumijevanje i podršku Opštine, jer kako je rekao "ne postoji menadžment koji može da obezbijedi tekuće poslovanje i redovnu isplatu zarada, ako postoji teret duga koji je težak tri miliona eura".

"Zatražićemo od nadležnog sekretarijata kao organa koji vrši nadzor nad poslovanjem njihov program i viziju sanacije stanja i postupićemo po njemu. Zatražićemo i od sindikata Društva plan, jer želimo da čujemo one na kojima počiva sistem. Saslušaćeno i svakog stručnjaka. Nećemo se štedjeti da zakucamo na svaka vrata tražeći pomoć i podršku. Ali na samom početku želim da javost zna: Ako izostane podrška, ni radnici ni uprava neće preuzimati odgovornost. Vodovod mora da opstane. Vodovod mora da radi. Vodovod u svakom gradu, pa i u Pljevljima ne smije da stane. Jer, ako stane, stao je i grad", poručio je Marić.

Bonus video: