Vjernici ispred crkve Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Nikšiću nalagali badnjake

Nalaganju badnjaka prisustvovali predsjednici Opštine i Skupštine opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković

14186 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Tradicionalnom nalaganju badnjaka ispred Saborne crkve Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Nikšiću i ove godine prisustvuje veliki broj Nikšićana.

Među njima su i predsjednici Opštine i Skupštine opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković.

Protojerej Velimir Jovović kazao je da u Nikšiću, i u Crnoj Gori, u proteklih nekoliko godina "kad se neka mržnja, neki mrak, neki nerazum bio digao na crkvu pokazali smo i dokazali smo i Bogu smo blagodarni kako se to brani crkva i svetinja i odbranili smo naše crkve i svetinje i zato smo posebno radosni i posebno trebamo da budemo zahvalni Bogu".

"A sad je došlo vrijeme, a to je nastavak one naše borbe za naše svetinje, da se borimo svakoga sekunda i svakoga minuta i svakoga dana i mjeseca i godine, da se borimo za mir i zajedništvo naših porodica, braćo i sestre", poručio je Jovović.

Kako je istakao, dolaze glasovi iz Evrope i od svugdje da je ugrožena porodica.

"I tačno je. A ko je ugrozio porodicu? Mi sami. A kako? Nebrigom, ne ljubavlju, ne žrtvom...Gospode blagi, podari nam da budemo mnogo bolji muževi, mnogo bolje supruge, mnogo bolji roditelji, mnogo bolja djeca, mnogo bolji kumovi, prijatelji, drugovi, komšije, rođaci. Da se potrudimo i da Bogu obećamo", kazao je Jovović.

Nakon njegove besjede održan je kulturno umjetnički program, a priređen je i vatromet.

Bonus video: