Krapović položio vijenac na Spomenik junacima Mojkovačke bitke

"Povodom 108. godišnjice od Mojkovačke bitke, vijenac na Spomenik junacima položio je ministar odbrane Dragan Krapović u čast slavnih heroja koji su junačkom žrtvom ispisali jedne od najsvjetlijih stranica crnogorske vojničke istorije"

15492 pregleda 45 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Ministar odbrane Dragan Krapović položio je vijenac na Spomenik junacima povodom 108. godišnjice od Mojkovačke bitke, saopšteno je iz Ministarstva odbrane (MO).

"Povodom 108. godišnjice od Mojkovačke bitke, vijenac na Spomenik junacima položio je ministar odbrane Dragan Krapović u čast slavnih heroja koji su junačkom žrtvom ispisali jedne od najsvjetlijih stranica crnogorske vojničke istorije", navodi se u saopštenju MO.

Sandžačka vojska Kraljevine Crne Gore je na Badnji dan i Božić 1916. zaustavila austrougarsku ofanzivu i pomogla srpskoj vojsci da se povuče iz pravca Peći preko albanskih i crnogorskih planina ka Jadranskom moru i kasnije Krfu.

Vojskom je komandovao serdar Janko Vukotić, a to je ujedno bila i posljednja vojna operacija Vojske Kraljevine Crne Gore.

Bonus video: