Završena rekonstrukcija naselja Luka Ivanišević na Cetinju

"Ova investicija predstavlja nastavak projekata unapređenja lokalne infrastrukture i uslova života u naseljima na teritoriji Prijestonice koje je gradska uprava realizovala u prethodnom periodu", navodi se u saopštenju

3350 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Prijestonica Cetinje
Foto: Prijestonica Cetinje

Prijestonica Cetinje završila je radove na rekonstrukciji naselja Luka Ivanišević. Projekat je obuhvatao rekonstrukciju saobraćajnice, izgradnju parking mjesta i trotoara, kao i hortikulturno uređenje površina kroz naselje.

"Ova investicija predstavlja nastavak projekata unapređenja lokalne infrastrukture i uslova života u naseljima na teritoriji Prijestonice koje je gradska uprava realizovala u prethodnom periodu. Pored uređenja pristupne saobraćajnice i planiranja pješačkih i kolskih veza između okolnih objekata kolektivnog i individualnog stanovanja, investicijom je predviđena i izgradnja parking prostora između 'Gradića Pejton' i zgrade 'Plavenkapa', kao i uređenje druge parking površine unutar naselja", saopštila je Prijestonica.

naselje Luka Ivanišević
foto: Prijestonica Cetinje

Projekat je realizovan kroz Program razvoja Prijestonice Cetinje i finansiran iz kapitalnog budžeta predviđenog Zakonom o Prijestonici.

Izvođač radova je kompanija "Avio petrol" iz Podgorice.

Bonus video: