Pozitivno mišljenje DRI na finansijski izvještaj Centra za stručno obrazovanje, negativno na pravilnost poslovanja

Utvrđene neusklađenosti u odnosu na zakone o državnoj imovini, zaradama u javnom sektoru, radu, upravljanju i unutrašnjim kontrolama...

4969 pregleda 1 komentar(a)
Foto: DRI
Foto: DRI

Državna revizorska institucija objavila je Izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Centra za stručno obrazovanje za 2022. godinu,

Nadležni Kolegijum DRI, u sastavu: Branislav Radulović (rukovodilac) i Nikola N. Kovačević (član) izrazio je pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj Centra za 2022, uz skretanje pažnje na obavezu vođenja evidencije obaveza, i negativno mišljenje na pravilnost poslovanja.

"Revizijom pravilnosti poslovanja JU Centar za stručno obrazovanje utvrđene su neusklađenosti u odnosu na Zakon o državnoj imovini, Zakon o zaradama u javnom sektoru, Zakon o radu, Zakon o upravljanju i unutrašnjim kontrolama, Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, Pravilnik o jedinstvenoj klasifikaciji računa za budžet Crne Gore i budžete opština, Uredbu o načinu vođenja evidencije pokretnih i nepokretni stvari i Uputstvo o bližem načinu vršenja popisa pokretnih i nepokretnih stvari u državnoj svojini, i dato je 15 preporuka u cilju otklanjanja istih", saopštio je DRI.

Nadležni Kolegijum DRI utvrdio je, dodaju, da karakter nalaza u predmetnoj reviziji nalaže da Centar za stručno obrazovanje do 29. januara izradi i dostavi toj instituciji plan aktivnosti za realizaciju preporuka i do 29. juna izvijesti o preduzetim radnjama po izrađenim i dostavljenim preporukama.

Bonus video: