Zimska čarolija u Podgorici: Klizalište na ledu uveseljava sve generacije

Klizalište radi od 10 do 22 časova, cijena kompletne opreme za jedan termin od sat vremena je pet eura

6211 pregleda 24 reakcija 2 komentar(a)
Detalj sa klizališta, Foto: Mediabiro
Detalj sa klizališta, Foto: Mediabiro

Klizalište na ledu u Podgorici je već postalo tradicija, pa tako i ove godine na velikom prostoru pored sportskog centra "Morača" tokom cijelog dana privlači sve generacije zainteresovane da se okušaju u klizanju i iskuse prave zimske radosti.

“Atmosfera je fantastična, svake godine je sve više klizača, ovo je fenomenalni vid zabave. Dobro je da Podgorica, baš kao svaki veći grad u regionu, već duži niz godina ima svoje klizalište,” kazao je instruktor klizanja, Zoran Škorić.

Klizalište radi od 10 do 22 časova, cijena kompletne opreme za jedan termin od sat vremena na klizalištu je pet eura, piše Mediabiro.

Postoji i Mala školica klizanja za djecu koja nikada nisu klizala, niti vozila rolere, u terminima od 10, 11 i 12 časova.

Iako se ovoj čaroliji na ledu najviše raduju najmlađi, sve više se i odrasli oslobađaju predrasuda i upuštaju u rekreaciju na ledu.

“Ovom prilikom pozivamo sve starije sugrađana i roditelje djece koju naučimo da klizaju da se i oni oprobaju. Jedan čas aktivnog klizanja na klizalištu može zamijeniti jedan dobar trening u teretani”, ističe Škorić.

Škorić
Škorićfoto: Mediabiro

Veliki broj djece je toliko zavolio klizanje da se iz godine u godinu vraćaju ovom hobiju, a postoje i oni koji bi željeli ozbiljnije da se posvete sportskim aktivnostima na ledu.

“Ima djece koja žele nešto više da nauče, da ja moje znanje prenesem na njih. Tokom ovih godina koliko klizam uspio sam da napravim priču sa nekoliko djevojčica koje su izrazile želju da se bave umjetničkim klizanjem, ali za to su nam potrebni bolji uslovi, treninzi na suvom, dvorana i parter, Glavni grad nam je za sljedeću godinu obećao da će nam izaći u susret da pokušamo da nađemo opremu za mali hokej za djecu do deset godina, da održimo i koju hokejašku utakmicu na podgoričkom klizalištu”, kazao je instruktor klizanja.

Klizalište će prema trenutnom planu biti otvoreno do 15. februara.

Bonus video: