Crnogorska porodica iz Berlina obezbijedi svakodnevno preko hiljadu obroka

Samoodrživost projekta narodne kuhinje u Podgorici postignut je upravo doprinosom crnogorske porodice iz Berlina

22987 pregleda 219 reakcija 32 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Decenijski doprinos crnogorske porodice iz Berlina projektu narodnih kuhinja preko kojih se svakodnevno podijeli preko hiljadu obroka za socijalno ugrožene građane Crne Gore nastavlja se i ove godine.

Samoodrživost projekta narodne kuhinje u Podgorici postignut je upravo doprinosom crnogorske porodice iz Berlina.

Otvorena su pekara, prodavnica zdrave hrane, voća, povrća i domaćih proizvoda koji se dobijaju sa poljoprivrednog imanja u Zeti, čiji se ostvareni prihodi direktno upućuju ovom projektu.

Cilj njihovog daljeg humanitarnog djelovanja usmjeren je konkretno postizanju samoodživosti svih narodnih kuhinja u Crnoj Gori. Samo u sklopu Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhije Budimljansko-nikšićke djeluju još tri narodne kuhinje i to u Beranama, Bijelom Polju i na Cetinju.

Podrška ovih crnogorskih humanista nije izostala ni drugim institucijama u Crnoj Gori koji u fokusu svog djelovanja imaju humanitarni aspekt bez obzira kojoj nacionalnoj i vjerskoj zajednici iste pripadaju.

Multietnički sklad i tolerancija Crne Gore pobijedili su sva iskušenja vremena, podjela i istorijskih nesporazuma među etničkim i vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

Bonus video: