Aktivno više požara, situacija pod kontrolom

Prilikom obilaska požarišta na teritoriji Podgorice, predstavnici Direktorata i Službe zaštite konstatovali su da je zajednička akcija vatrogasaca, vojske i aviona iz Direktorata „veoma dobro planski izvedena“
230 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2017. 15:58h

Kuće i imanja na teritoriji Podgorice nisu u opasnosti, a aktivni požari na Radovču i Trmanju su stavljeni pod kontrolu.

Direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić, direktor za operativne poslove Radomir Šćepanović, komandir Službe zaštite Glavnog grada Andrija Čađenović i komandir vatrogasne spasilačke jedinice Lazar Čađenović, obišli su područje karaule Jagoda, područje Trmanja i Radovča, koji su proteklih dana obuhvaćeni velikim požarima.

Ekipe vatrogasaca tri dana danonoćno štite kuće i vikendice na ovom području od vatrene stihije.

Na gašenju požara su angažovane tri vatrogasne ekipe, a pomažu i dva aviona Direktorata.

Prilikom obilaska požarišta, predstavnici Direktorata i Službe zaštite konstatovali su da je zajednička akcija vatrogasaca, vojske i aviona iz Direktorata „veoma dobro planski izvedena“.

Oni su na Radovču razgovarali sa mještanima, čiji su objekti bili ugroženi i zahvalili se na pomoći koju su pružili pri gašenju požara, a obišli su i vatrogasce i pripadnike vojske koji su i dalje raspoređeni na kritičnim lokacijama.

Prethodnih dana, na ovoj lokaciji su bile ugrožene i kuće.

Najveći požari na teritoriji Cetinja danas su gorjeli iznad Bajica i prema Lovćenu, a izbili su i novi na Bukovici i teritoriji Nacionalnog parka Lovćen.

Požari su danima aktivni od Čekanja prema Ćeklićima, kod Trešnjeva, kao i u Građanima.

Iz Prijestonice Cetinje apelovali su na građane da ne pale vatru na otvorenom, te da uzmu u obzir vremenske prilike i sve druge okolnosti koje utiču na nastanak i širenje požara.

„Pripadnicima Službe zaštite, koji u ekstremnim uslovima, već preko mjesec dana ulažu nadljudske napore da zaštite teritoriju prijestonice od požara, koje je definitivno izazvao ljudski faktor, od danas su se pridružile kolege iz opština Budva i Kotor“, saopšteno je iz Prijestonice.

Cetinjski vatrogasci se duže od mjesec dana bore sa brojnim požarima, čije su gašenje otežavale visoke temperature, jak vjetar i nepristupačan teren. Stoga su iz uprave grada apelovali na sve građane, koji su u mogućnosti, da pomognu pripadnicima Službe zaštite kako bi se požari ugasili.

Požar je danas poslije 12 časova izbio u mjestu Ćurke u zaleđu Velike plaže u Ulcinju, a nakon dva i po sata stavljen je pod kontrolu.

Zbog vjetra postoji opasnost da vatra zahvati obližnju šumu i ugrozi okolna domaćinstva zbog čega je na terenu 12 vatrogasaca sa četiri vozila.

Galerija

Bonus video: