Školski odbor ipak danas o Spahiću

Sjednica pomjerena na zahtjev sekretara škole "Vaso Aligrudić", radi prikupljanja sve dokumentacije

4614 pregleda 6 komentar(a)
Spahić, Foto: Privatna arhiva
Spahić, Foto: Privatna arhiva

Sjednica Školskog odbora Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” u Podgorici, na kojoj će se odlučivati o predlogu Prosvjetne inspekcije za razrješenje direktora te obrazovne ustanove Ersana Spahića, odgođena je za danas.

To je “Vijestima” juče kazala predsjednica Školskog odbora Selma Šabotić.

Prema njenim riječima, pomjeranje sjednice urađeno je na zahtjev sekretara škole, a radi prikupljanja sve dokumentacije. Na sjednici Nastavničkog vijeća prije nekoliko dana, većina je glasala protiv predloga za razrješenje direktora škole.

Inspekcijski nadzor obavljen je na osnovu anonimne prijave.

U predlogu koji potpisuje prosvjetna inspektorka Marina Minić, pored ostalog, navodi se da je Spahić “zloupotrijebio svoj položaj i izvršio povredu radne obaveze”.

“U inicijativi se u najbitnijem navodi da je potrebno ispitati da li je tačno da je Elektroškola u Podgorici novac dobijen putem projekta, nepovratno preko pola miliona eura za opremanje učionica i laboratorija potrošila a da nije opremila ništa, kao i da li je direktor Ersan Spahić bez tendera organizovao ekskurziju i sa učenicima otišao na nju za čak 159 eura po učeniku više nego što je istu takvu ekskurziju preko tendera organizovala druga škola”, navodi ona.

“Vijesti” su lani pisale da je Spahić organizovao matursku ekskurziju za rutu Italija-Francuska-Španija bez raspisanog tendera, što je on tada i potvrdio.

Spahić, međutim, nije saglasan sa tvrdnjama iz predloga za razrješenje.

Bonus video: