Privredni sud odbio tužbeni zahtjev "Domena"

Presuda u korist države

16449 pregleda 24 reakcija 4 komentar(a)
Privredni sud, Foto: Boris Pejović
Privredni sud, Foto: Boris Pejović

Privredni sud odbio je tužbeni zahtjev zastupnika kompanije "Domen", u procesu koji je ta firma vodila protiv države, kao neosnovan.

Sutkinja Nataša Bošković je u obrazloženju presude navela da je odredba člana 8.1. Ugovora na koju se "Domen" poziva - ništava.

Punomoćnik "Domena", advokat Savo Jasnić je u tužbenom zahtjevu tražio da se utvrdi da je Ugovor o Agentu registracije oznake .me koji je zaključen u februaru 2008. godine, zajedno sa Aneksima, na snazi i da ima pravno dejstvo do 21. marta 2033.

Odbijanjem tužbenog zahtjeva i predlog za određivanje privremene mjere je odbijen.

Ta firma ima pravo žalbe na presudu Apelacionom sudu u roku od osam dana, kao i pravo prigovora na rješenje Vijeću Privrednog suda u roku od tri dana.

“Domen” je agent registracije.me oznake od 2008. godine. Oni su ljetos Privrednom sudu podnijeli predlog za određivanje privremene mjere i tražili da sud zabrani državi da sprovede javni poziv za izbor novog agenta “do pravosnažnog okončanja parničnog postupka za utvrđivanje punovažnosti ugovora, koji će predlagač (‘Domen’), radi opravdavanja određene privremene mjere, pokrenuti u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti ovog rješenja”.

Privredni sud je usvojio predlog “Domena” i odredio privremenu mjeru. Ta kompanija nakon toga podnosi tužbu protiv Crne Gore. Država je izjavila prigovor, a vijeće Privrednog suda ga usvojilo, ukinulo privremenu mjeru i vratilo slučaj na ponovni postupak i odlučivanje.

Bonus video: