Parkovi Dinarida u saradnji sa PP Piva započeli projekat recikliranja: Projekat predstavlja nastavak saradnje

"Aktivnosti su usmjerene na edukaciju mladih/djece školskog uzrasta i lokalne zajednice u opštini Plužine o neophodnosti pravilnog zbrinjavanja otpada"

3981 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od prethodnih izleta, Foto: Parkovi Dinarida
Sa jednog od prethodnih izleta, Foto: Parkovi Dinarida

Nevladina organizacija (NVO) Parkovi Dinarida u saradnji sa Parkom prirode Piva započeli su realizaciju projekta: "Reciklirati je lako, o može svako ne bacaj otpad, nemaš izgovor".

Iz te NVO su pojasnili da projekat predstavlja nastavak višegodišnje uspješne saradnje Parkova Dinarida i Parka prirode Piva.

"Aktivnosti su usmjerene na edukaciju mladih/djece školskog uzrasta i lokalne zajednice u opštini Plužine o neophodnosti pravilnog zbrinjavanja otpada", poručili su.

Oni su naglasili da u narednim mjesecima u saradnji sa PP Piva i JU Obrazovni Centar Plužine biće organizovano, kako su naveli, niz aktivnosti na temu pravilnog zbrinjavanja otpada poput: interaktivnih radionica na temu otpada, opremanje i postavka ekološkog kutka – učionica na otvorenom u JU Obrazovnom centru Plužine, terenska posjeta učenika JU Obrazovni Centar Plužine Reciklažnom centru u Podgorici.

"Pored navedenog, u saradnji sa PP Piva i Komunalnim preduzećem opštine Plužine sprovešće se mapiranje nelegalnih deponija i kritičnih tačaka u Parku prirode Piva", dodali su.

Oni su napomenuli da je projekat finansiran od strane Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Bonus video: