Ivanović: Novac izdvojen iz budžeta za put Liješnje-Velje duboko od izuzetnog značaja za Kolašin

"Treba uzeti u obzir da je teritorijalno opština Kolašin, među najvećima u državi, a broj stanovnika među najmanjima. S obzirom da opštinski budzet teško prati ubrzani razvoj grada neophodna nam je i određena pomoć od države, koju i očekujemo"

3877 pregleda 5 komentar(a)
Vasilije Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Vasilije Bulatović, Foto: Privatna arhiva

Činjenica da su, amandmanom na Zakon o budžetu Crne Gore za 2024. godinu, predviđena sredstva za adaptaciju i presvlačenje asfaltom puta Liješnje-Velje Duboko, u vrijednosti oko 650.000 eura, izuzetno je značajna za Kolašinu, saopštio je potpredsjednik Opštine Vasilije Ivanović.

Prema njegovim riječima, taj putni pravac je od izuzetnog značaja, naročito što će, objašnjava, "unaprijediti dostupnost Kapetanovog jezera, kao jednog od najvećih turističkih potencijala i 'bisera' Kolašina".

Ivanović podsjeća da kolašinska opština ima oko 500 kilometara gradskih, lokalnih i nekategorisanih puteva i, kako kaže, "spada u jednu od najkomplikovanijih opština kada je riječ o održavanju infrastrukture".

"Na sve to utiče razuđenost sela i ubrzana gradnja u gradu koja iziskuje unapređenje gradskih ulica. Takođe, treba uzeti u obzir da je teritorijalno opština Kolašin, među najvećima u državi, a broj stanovnika među najmanjima. S obzirom da opštinski budzet teško prati ubrzani razvoj grada neophodna nam je i određena pomoć od države, koju i očekujemo", rekao je Ivanović.

On podsjeća da je prethodne godine opština izdvojili značajna sredstva za sanaciju lokalnih puteva. To je, objašnjava Ivanović, bilo neophodno, između ostalog i zbog toga infrastruktura bila u katastrofalnom stanju, nakon velikih poplava u novembru 2022. godine.

"Nadamo se da ćemo ove godine još intenzivnije nastaviti da ulažemo u infrastrukturu na gradskom i seoskim područjima. Za sledeću godinu su jasno definisani prioriteti i uz saradnju sa Upravom za kapitalne projekte imaćemo radove na više putnih pravaca", najavljuje potpredsjednik Opštine Kolašin.

Bonus video: