Maslovar: Pobjeda Liješević je pobjeda pravednije i uspješnije Budve

“Ovo je još jedna u nizu poruka za kolege iz vladajuće većine da prije svega moraju prihvatiti odgovornost za svoje postupke i prekinuti sa ovakvom praksom nezakonitog djelovanja, urušavanja institucija i blokiranja grada"

3341 pregleda 22 reakcija 7 komentar(a)
Maslovar, Foto: Demokratska Crna Gora
Maslovar, Foto: Demokratska Crna Gora

Budvanske Demokrate poručile su da je odluka Višeg suda kojom je potvrđeno da je nekadašnja direktorica TO Budva Maja Liješević nezakonito smijenjena potvrda da je pravda dostižna.

“Imajući u vidu da smo po ko zna koji put ukazivali građanima na sprovedenu silu i bahato nepoštovanje zakona u Turističkoj organizaciji Budva, odnosno prema tadašnjoj direktorici Maji Liješević, odlukom Višeg suda u Podgorici potvrđena je presuda Osnovnog suda na Cetinju da je u maju 2022. godine gospođa Liješević nezakonito smijenjena sa pozicije direktorice TOB-a.Razni nasilni upadi, obijanje sefova, odnošenje dokumentacije, neprimjerene i nezakonite radnje koje su trebale da donesu političku prednost u izbornoj kampanji predstavljali su tipično institucionalno nasilje koje ipak nije pobijedilo u ovoj dugoj pravnoj borbi gospođe Liješević”, navela je odbornica Demokratske Crne Gore Slavica Maslovar.

Ističe da možemo slobodno reći da je ovo pobjeda svih gradjana, pobjeda pravednije i uspješnije Budve za koju smo se svi borili iako je tadašnji „upad“ u Turističku organizaciju najavio haotično i bespravno djelovanje koje danas gledamo u Budvi, gdje građani posle sedam mjeseci žive kao taoci nemoći i trgovine jedne političke grupacije.

“Ovo je još jedna u nizu poruka za kolege iz vladajuće većine da prije svega moraju prihvatiti odgovornost za svoje postupke i prekinuti sa ovakvom praksom nezakonitog djelovanja, urušavanja institucija i blokiranja grada. Dok vladajuća većina stvari resava na nezakonit način i dok su brojne institucije i na državnom nivou ostale nijeme pred našim upozerenjima, ova presuda u korist gospođe Liješević je još jedna potvrda da je pravda dostižna.Sva nezakonita djelovanja kad tad dođu na naplatu, a u slučaju nezakonite smjene gospođe Liješević se dosegla pravda u pravom smislu te riječi.Drage kolege, ovo je jasna pravna poruka svima koji se kriju iza legitimiteta dobijenog na izborima, da bi upravljali na nezakonit način. Zato prestanite sa zloupotrebom povjerenja koje ste dobili od građana na demokratskim izborima. Budva ne smije i neće ostati zarobljena i blokirana”, zaključila je Maslovar.

Bonus video: