Milatović: Kvalitetno obrazovanje temelj izgradnje pravednijeg i prosperitetnijeg društva

"Svako dijete je podjednako važno, bez obzira kolika je škola i koliko učenika ima. Neophodno je svima pružiti pristup obrazovanju kako bi stvorili društvo jednakih šansi za sve"

6820 pregleda 40 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Kvalitetno obrazovanje predstavlja temelj izgradnje pravednijeg i prosperitetnijeg društva, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović tokom posjete Osnovnoj školi "Blažo Mraković" u Donjem Zagaraču, povodom 24. januara Međunarodnog dana obrazovanja.

"Svako dijete je podjednako važno, bez obzira kolika je škola i koliko učenika ima. Neophodno je svima pružiti pristup obrazovanju kako bi stvorili društvo jednakih šansi za sve", kazao je Milatović.

On se prilikom obilaska škole upoznao sa izazovima sa kojima se ova ustanova susrijeće u radu i činjenicom da školstvo u Donjem Zagaraču kontinuirano traje više od 150 godina.

Tokom susreta sa učenicima, kojih ova škola broji samo devet, Milatović je ocijenio da njihov vedar duh, a i entuzijazam u radu nastavnog osoblja predstavljaju najveću vrijednost ove škole. Predsjednik je istakao da, iako ovu školu pohađa mali broj učenika, to je prilika da uz maksimalnu posvećenost svojih nastavnika učenici usvajaju nova znanja i vještine.

"Naglasio je da se samo učenjem, vrijednim radom i zalaganjem mogu postići dobri rezultati u obrazovanju, koji će se kasnije nadograđivati i tako doprinosti boljitku zajednice i društva", saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Direktor OŠ "Blažo Mraković" Radovan Ristić kazao da se na ovaj način daje dodatan podstrek u radu ustanovi i nastavnom kadru.

Istakao je zahvalnost što je prepoznat značaj ovako male škole i dodao da jedino obrazovanje predstavlja ključ uspjeha u životu.

Ristić je ukazao na činjenicu da je škola duge tradicije nekada imala i do dvije stotine učenika, a da je, sticajem različitih okolnosti, njihov broj s vremenom opadao.

"Cilj rukovodstva i nastavnog kadra je da, predanim i kvalitetnim radom, omogući obrazovanje što većeg broja djece u ovoj školi, što predstavlja preduslov za dalji napredak ovog kraja", rekao je Ristić.

Bonus video: