Podgorica: Magacin zamalo izgorio, mještani palili travu

„Naša ekipa pošla je u Donje Kokote po zahtjevu građanina za dežurstvo na kontrolisanom paljenju. Po završetku intervencije, građani su, vidjevši da je vatrogasno vozilo prisutno na terenu, izazvali nekoliko požara, odnosno zapalili travu i nisko rastinje na nekoliko lokacija”, kazao je Čađenović
109 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2017. 17:07h

Nesavjesni mještani danas su zamalo zapalili prostorije kompanije „Swisslion Takovo“ u Donjim Kokotima, a vatrogasci su spriječili da izgore.

Kako je istakao načelnik Službe zaštite i spasavanja Andrija Čađenović građani su izazvali samoinicijativno par požara, od kojih se jedan proširio na skladište i dijelom zahvatio zidove, ali je brzom intervencijom vatrogasaca spriječena veća materijalna šteta.

„Naša ekipa pošla je u Donje Kokote po zahtjevu građanina za dežurstvo na kontrolisanom paljenju. Po završetku intervencije, građani su, vidjevši da je vatrogasno vozilo prisutno na terenu, izazvali nekoliko požara, odnosno zapalili travu i nisko rastinje na nekoliko lokacija”, kazao je Čađenović.

On je apelovao na građane da blagovremeno sprovedu preventivne mjere kod svojih stambenih, poslovnih i drugih objekata i na taj način eliminišu rizik od širenja požara na imovinu.

Veliki požari aktivni su u mjestima Trmanje i Radovče, zaseok Ubline, a vatrogascima je prioritet da sačuvaju kuće i imanja.

„Na Trmanju je požarom zahvaćena visoka šuma i rastinje dok se pojas oko kuća za sad uspješno kontroliše i u saradnji sa avio-helikopterskom jedinicom Direktorata za vanredne situacije. Nastojimo da sačuvamo kuće i imanja i eventualno u potpunosti ugasimo požar“, istakao je Čađenović.

Galerija

Bonus video: