Drenovik bi naredne godine trebalo da dobije kanalizaciju

Potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović je naglasila da je izgradnja kanalizacije bila planirana i ovogodišnjim budžetom, ali da nije realizovana
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2017. 14:42h

Izgradnja kanalizacije u Drenoviku trebalo bi da uđe u budžet Opštine za 2018. Godinu, saopšteno je iz lokalne uprave, nakon što su čelnici Opštine danas obišli to hercegnovsko naselje.

Potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović je naglasila da je izgradnja kanalizacije bila planirana i ovogodišnjim budžetom , ali da nije realizovana.

Predloženo je da se izradnja kanalizacije realizuje zajedničkim snagama Opštine, građana i „Vodovoda“,a mještana Drenovika su istakli da su spremni da maksimalno učestvuju u tom projektu.

Sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport Vesna Samardžić je predložila da se mještani dogovore i imenuju tri do pet predstavnika koji bi, kroz režijski odbor aktivno bili uključeni u cijeli projekat i zastupali interese građana.

Očekuje se da bi realizacija projekta mogla početi naredne godine.

U naselju Drenovik iznad Igala koje je bez plana i građevinskih dozvola počelo da niče prije 40 tak godina, infrastrukturni problemi su veoma izraženi, zbog čega su mještani prije dvije godine pisali peticiju lokalnoj vlasti i tražili da im se oni riješe .

Galerija

Bonus video: