Nikšić: Obuka o robotici za 13 profesora iz Crne Gore i Srbije

Tehnopolis će Srednjoj stručnoj školi u Nikšiću donirati robotsku edukativnu ruku

5174 pregleda 55 reakcija 1 komentar(a)
Sa obuke, Foto: Tehnopolis
Sa obuke, Foto: Tehnopolis

Profesori i profesorice srednjih stručnih škola iz Crne Gore i Srbije imali su priliku da nauče nešto više o robotici tokom obuke, koju je organizovao Inovaciono preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis. Riječ je o dva petodnevna treninga kojima je prisustvovalo 13 prosvjetnih radnika.

„Fokus treninga bio je na upravljanju edukativnom robotskom rukom, pružajući profesorima srednjih stručnih škola iz Srbije i Crne Gore priliku za istraživanje savremenih tehnoloških dostignuća u obrazovanju. Trening su sproveli zaposleni TechLab-a Tehnopolis, koji su i kreirali kurikulum i edukovali profesore o najboljim praksama u upravljanju robotskom rukom, pružajući im alate da efikasno integrišu ove inovacije u svoje učionice“, stoji u saopštenju za javnost.

Ističu da su prednosti primjene robotike u obrazovanju višestruke, a da je glavni cilj da učenici budu spremni da izađu spremni na tržište rada, na kome su „poznavanje tehnoloških procesa i digitalizacija imperativ savemenog poslovanja“.

tehnopolis
foto: Tehnopolis

Tehnopolis će Srednjoj stručnoj školi u Nikšiću donirati robotsku edukativnu ruku.

„Ova donacija će direktno doprinijeti unapređenju procesa učenja i omogućiti učenicima da primijene stečena znanja u praksi“, navodi se u saopštenju.

tehnopolis
foto: Tehnopolis

Aktivnost je organizovana u okviru projekta Beyond – „Kreiranje podsticajnog poslovnog okruzenja za zapošljavanje mladih u prekograničnom području Republike Srbije i Crne Gore“, koji se realizuje kroz IPA Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020 koji sufinansira Evropska unija. Pored IPC Tehnopolis, partneri na projektu su Unija poslodavaca Crne Gore i Regionalna razvojna agencija sa Zlatibora.

Bonus video: