Pivara „Trebjesa“ po drugi put dobila sertifikat

Pivara „Trebjesa“ je po drugi put dobila dvostruko priznanje Instituta Top Employer, odnosno sertifikat „Top Employer Montenegro” i „Top Employer Europe”, čime se pridružila odabranoj grupi kompanija iz 122 zemlje svijeta koje su nosioci ovog značajnog priznanja. Ovim je kompanija ujedno globalno prepoznata po svojoj izvrsnosti u praksama koje se odnose na zaposlene.

12084 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pivara Trebjesa
Foto: Pivara Trebjesa

Na putu do priznanja Pivara „Trebjesa“ je prošla kroz obiman i strog proces koji je sproveo Institut Top Employer, globalna organizacija sa sjedištem u Holandiji, koja nagrađuje izuzetnost u praksi odnosa prema zaposlenima.

Aktivno podržavamo stvaranje radnog okruženja koje podstiče na profesionalni rast i razvoj naših zaposlenih, promoviše inkluziju, poštuje i njeguje različitost, ali i doprinosi razvoju zajednice. Ljudi na prvom mjestu je vrijednost ukorijenjena u našoj kulturi poslovanja. Otvarajući novo poglavlje i kalendarsku godinu, ponosni na smo ovo dvostruko priznanje, kako na lokalnom, tako i evropskom nivou koje će nas dodatno motivisati da dalje unapređujemo uslove rada i njegujemo radno okruženje kao važan segment našeg ukupnog uspjeha“, kazala je Sanja Ćalasan, izvršna direktorica Pivare „Trebjesa“.

Program Instituta Top Employer sertifikuje organizacije na osnovu rezultata istraživanja o najboljim HR praksama. Ovo istraživanje pokriva oblasti ljudskih resursa koje se sastoje od 20 tema, među kojima su strategija odnosa prema ljudima, radno okruženje, razvoj talenata, učenje, raznolikost i inkluzija, wellbeing programi i mnoge druge.

Izuzetna vremena donose ono najbolje u ljudima i organizacijama. To se potvrdilo i u Programu sertifikacije vrhunskih poslodavaca i ove godine kroz izuzetne rezultate sertifikovanih vrhunskih poslodavaca za 2024. godinu. Ovo je pokazatelj da poslodavci brinu o razvoju i dobrobiti svojih ljudi. Na taj način kolektivno obogaćuju svijet rada. Ponosni smo što smo odabrali ovogodišnju grupu vodećih poslodavaca okrenutih ka ljudima”, izjavio je Dejvid Plink, generalni direktor Instituta Top Employer.

Podsjetimo, osim Top Employer, Pivara „Trebjesa“ je ujedno i nosilac Family Friendly Enterprise (FFE) sertifikata, a koji dodjeljuje sertifikaciono tijelo TMS, prema standardima „Ekvilib“ Instituta iz Slovenije. Riječ je o dodatnim mjerama i beneficijama za zaposlene koje su nadogradnja postojećih, a koje kompanija već dvije godine sprovodi u domenu organizacije rada, radnog vremena, ljudskih resursa i finansijske podrške zaposlenima.