Jakšić Stojanović u Kini: Jačanje saradnje sa Tongji Univerzitetom otvoriće našim studentima brojne mogućnosti

Jakšić Stojanović je, kako su kazali iz Ministarstva prosvjete, nauka i inovacija, zvaničnu posjetu Kini počela obilaskom Tongji Univerziteta u Šangaju koji, kako su naveli, predstavlja jedan od najboljih, ne samo kineskih, već i svjetskih univerziteta

2250 pregleda 2 komentar(a)
Jakšić Stojanović u zvaničnoj posjeti Kini, Foto: MPNI
Jakšić Stojanović u zvaničnoj posjeti Kini, Foto: MPNI

Jačanje saradnje između Tongji Univerziteta u Šangaju i univerziteta u Crnoj Gori otvoriće našim studentima brojne mogućnosti.

To je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauka i inovacija povodom zvanične posjete Kini od strane resorne ministarke Anđele Jakšić Stojanović.

Jakšić Stojanović je, kako su kazali, zvaničnu posjetu Kini počela obilaskom Tongji Univerziteta u Šangaju koji, kako su naveli, predstavlja jedan od najboljih, ne samo kineskih, već i svjetskih univerziteta.

"Posebna pažnja u razgovorima je posvećena intenziviranju saradnje između ovog univerziteta i univerziteta iz Crne Gore kroz podsticanje mobilnosti studenata i nastavnog osoblja, posebno u oblasti građevinarstva, arhitekture, inženjerskih nauka, dizajna, inovacija i održivog razvoja, ali i kroz zajedničku realizaciju naučno-istraživačkih projekata", dodali su.

jakšić stojanović
foto: MPNI

Oni su istakli da jačanje ove saradnje nudi studentima i rad sa profesorima iz cijelog svijeta, koji su, kako su naveli, angažovani na ovom univerzitetu.

"Stažiranje i obavljanje stručne prakse u čuvenim kineskim kompanijama, pristup najsavremenije opremljenim laboratorijama, a našim profesorima i saradnicima će omogućiti da budu dio prestižnih istraživačkih multidisciplinarnih projektnih timova", zaključili su.

Bonus video: