Podgoričkim podstanarima 50 eura

Konkurs Glavnog grada za podršku onima koji plaćaju stan

13430 pregleda 42 reakcija 25 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Glavni grad raspisao je konkurs za podršku svim podstanarima sa prebivalištem u Podgorici u ukupnom iznosu od 100.000 eura.

Prema podacima sa sajta Glavnog grada, visina naknade dijela troškova zakupnine iznosi 50 eura mjesečno, a subvencioniranje se odobrava na period od 12 mjeseci.

Iznos od 100.000 eura znači da će Glavni grad subvencionirati nešto više od 160 podgoričkih podstanarskih familija.

Nakon toga se, piše na sajtu Glavnog grada, konkurs obnavlja.

Uz prijavu, kako piše na sajtu, neophodno je dostaviti ovjerenu kopiju biometrijske lične karte podnosioca prijave, ugovor o zakupu stana, kao i izvor iz matične knjige rođenih za članove porodičnog domaćinstva.

Kako je saopšteno, komisija će, na osnovu dobijenih podataka, utvrditi konačnu rang-listu. Nakon sprovedene procedure, pristupaće se potpisivanju ugovora o naknadi dijela troškova zakupnine, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze zakupca i Glavnog grada.

Iz gradske administracije naglašavaju i da se sredstva za naknadu dijela troškova zakupnine isplaćuju u tekućem mjesecu, a najkasnije do desetog za prethodni mjesec.

“I ove godine nastavljamo sa realizacijom programa podrške podstanarima imajući u vidu složenu socio-ekonomsku situaciju, kao i činjenicu da veliki broj građana/ki nema riješeno stambeno pitanje”, poručili su iz Glavnog grada.

Prema dostupnim informacijama, rok za podnošenje prijave na javni poziv je 30 dana od dana objavljivanja. Prijave, svi građani, mogu dostaviti na adresu Sekreterijata za socijalno staranje.

Ostale neophodne obrasce i informacije građani mogu naći preuzeti na sajtu Glavnog grada.

Bonus video: