Nišić: Crna Gora kredibilan partner međunarodnih organizacija

“Saradnja sa IOM predstavlja dobar temelj za nastavak aktivnosti i postizanje još boljih rezultata u budućem periodu"

2351 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Crna Gora je poslala jasnu sliku da je kredibilan partner relevantnih međunarodnih institucija i organizacija čiji je cilj razvoj crnogorskog društva, jačanje institucija, vladavine prava, rekla je ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić.

Ona je razgovarala sa šefom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Crnoj Gori, Vladimirom Gjorgjievim.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS), Nišić je kazala da je Crna Gora poslala jasnu sliku da je kredibilan partner svih relevantnih međunarodnih institucija i organizacija koje imaju za cilj dalji razvoj crnogorskog društva, jačanje institucija, vladavinu prava i život po mjeri čovjeka.

“Saradnja sa IOM predstavlja dobar temelj za nastavak aktivnosti i postizanje još boljih rezultata u budućem periodu”, dodala je Nišić.

Navodi se da je Nišić zahvalila na podršci IOM-a na planu izgradnje institucionalnih kapaciteta u borbi protiv ilegalnih migracija i trgovine ljudima.

Gjorgjiev je, kako se dodaje, kazao da je dosadašnja saradnja bila uspješna u brojnim oblastima i iskazao uvjerenje da će se saradnja nastaviti još jačim intenzitetom.

“Tu smo da podržimo Vladu Crne Gore u njenoj viziji održivog razvoja i ubrzanom putu ka evropskim integracijama”, naveo je Gjorgjiev.

On je kazao da napredak vidljiv.

“I spremni smo da zajedno jačamo kapacitete za borbu protiv krujumčarenja migranata i suzbijanja trgovine ljudima”, dodao je Gjorgjiev.

Iz MRSS su rekli da su Nišić i Gjorgjiev razgovarali i o nacionalnim projektima koji će biti u fokusu IOM-a u narednom periodu, a koji se tiču problema trgovine ljudima, radnih migracija, dobrovoljnog povratka i reintegracije.

Bonus video: