Glavni grad i Arhitektonski fakultet potpisali Memorandum o saradnji

"Cilj je zajednički rad na projektima koji će doprinijeti razvoju urbanog planiranja, zaštiti kulturnog i prirodnog nasljeđa te promociji kvalitetnog urbanog okruženja", navodi se u saopštenju

3176 pregleda 3 komentar(a)
Injac i Perović, Foto: podgorica.me
Injac i Perović, Foto: podgorica.me

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i dekanka Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Svetlana Perović potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim će se unaprijediti saradnja i razmjena znanja u oblasti urbanog planiranja i arhitektue.

Injac je, kako je objavljeno na sajtu Glavnog grada, iskazala zahvalnost i zadovoljstvo zbog potpisivanja memoranduma, te istakla da će se nova gradska uprava "u svakom smislu zalagati da apsolutno svi radumo u interesu razvoja grada". Ona je posebno naglasila da će Glavni grad biti podrška "svim mladim ljudima, studentima, koji imaju veliki potencijal da doprinesu razvoju grada kada je ova tema u pitanju".

Gradonačelnica Podgorice je uputila zahvalnost i kolegama iz Službe glavnog gradskog arhitekte, koji su "na pravi način ojačali rad službe i konstatno rade na tome da povećaju njenu funkcionalnost."

Perović je, kako se navodi, uz zahvalnost na otvorenosti za saradnju istakla da je potpisivanje memoranduma važan korak ka realizaciji zajedničkih projekata, a saradnja sa Glavnim gradom veoma bitna. Perović je dodala da će student već od sljedećeg smestra raditi idejna rješenja za određene mikro lokacije u Podgorici.

"Memorandinom o saradnji koji je danas potpisan uspostaviće se temelji za dugoročnu saradnju između Glavnog grada i Arhitektonskog fakulteta na principima partnerskog odnosa. Cilj je zajednički rad na projektima koji će doprinijeti razvoju urbanog planiranja, zaštiti kulturnog i prirodnog nasljeđa te promociji kvalitetnog urbanog okruženja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: