Nastavlja se projekat „Čini dobro - recikliraj“, učenici i nastavnici učiće o važnosti brige o životnoj sredini

Projekat će se u narednih deset mjeseci realizovati u pet obrazovno-vaspitnih ustanova

1078 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Fondacija Čini dobro
Foto: Fondacija Čini dobro

Fondacija “Čini dobro” saopštila je da će nastaviti u ovoj godini sa projektom “Čini dobro - recikliraj!” u pet obrazovno-vaspitnih ustanova sa sjevera i juga Crne Gore.

Projekat će se u narednih deset mjeseci realizovati u: Srednjoj mješovitoj školi “Danilo Kiš” iz Budve, Osnovnoj školi “Kekec” u Sutomoru, vrtiću “Eko bajka” u Pljevljima, Osnovnoj školi “Radomir Mitrović” iz Berana, i Osnovnoj školi “Aleksa Đilas Bećo” u Mojkovcu.

"Projektom će biti obuhvaćeno najmanje 500 djece, učenika/ca i prosvjetnih radnika koji će kroz radionice i neposrednu komunikaciju sticati znanja o važnosti brige o životnoj sredini koju dijelimo. Naime, fokus će biti na temama koje se odnose na otpad, štetnost plastičnog otpada, proces reciklaže, pozitivne primjere iz zajednice koji su na kreativan i koristan način upotrijebili plastiku za proizvodnju novih predmeta kao što je eko daska, koju proizvode u 3D sobi", navodi se u saopštenju.

Tokom trajanja projekta, u obrazovno-vaspitnim ustanovama će se sakupljati plastika, a svaka ustanova će dobiti po četiri eko kante i četiri eko klupe napravljene od eko daske od Fondacije.

"Činjenjem dobra danas, stvaramo bolju budućnost za sve nas", zaključuje se u saopštenju, a iz Fondacije "Čini dobro" kažu da projekat nastavljaju zahvaljujući Airbnb Community Fund-u.

Bonus video: