Dukaj: Odgovornom upotrebom onlajn prostora, uz primjenu sigurnosnih mjera i alata doprinosi se sigurnijem internetu

Dukaj je rekao da se obilježavanjem Dana sigurnijeg interneta šalje poruka o značaju zajedništva u kreiranju boljeg digitalnog okruženja prije svega za djecu i mlade

1323 pregleda 1 komentar(a)
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave

Odgovornom upotrebom onlajn /online/ prostora, uz primjenu sigurnosnih mjera i alata doprinosi se sigurnijem internetu, rekao je ministar javne uprave, Maraš Dukaj.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstvo javne uprave (MJU), čestitao 6. februar - Međunarodni dan sigurnijeg interneta.

Dukaj je rekao da se obilježavanjem Dana sigurnijeg interneta šalje poruka o značaju zajedništva u kreiranju boljeg digitalnog okruženja prije svega za djecu i mlade.

"Samo odgovornom upotrebom onlajn prostora, uz primjenu sigurnosnih mjera i alata i kroz kontinuirano osnaživanje najmlađih učesnika da s oprezom koriste prednosti digitalnog doba, svjesni potencijalnih prijetnji i rizika, pružićemo doprinos sigurnijem internetu“, ocijenio je Dukaj.

On je poručio da MJU, sa nadležnim resorima, saveznicima i partnerima, ostaje posvećeno misiji podizanja svijesti i edukaciji o bezbjednom korišćenju interneta i mobilnih tehnologija.

Bonus video: