Naredba suda: Đurišići da uklone blokade u Jerevanskoj ulici

Kako su kazali Đurišići, sada će se u predviđenom roku morati dokazati da zemlja nije u vlasništvu te porodice, što je, kako smatraju, nemoguće
67 pregleda 27 komentar(a)
Jerevanska ulica, Foto: Printscreen (YouTube)
Jerevanska ulica, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 09.08.2017. 15:40h

Porodici Đurišić, koja već dva mjeseca blokira dio Jerevanske ulice u Podgorici, na parceli od hiljadu kvadrata, koja je, kako tvrde, kod Uprave za nekretnine upisana kao njihova svojina, stiglo je i Rješenje Osnovnog suda koje određuje privremeno uklanjanje svih predmeta koji sprječavaju rad na sanaciji kvarova u pomenutoj ulici.

"Sudija Simo Ršsović je, bez ikakvog pravnog osnova, donio odluku za privremenu mjeru uklanjana naše porodice sa naše zemlje. Rješenje traje 15 dana i izdaje se na teret i rizik predlagača obezbjeđenja, tj. Opštine Podgorica. Napokon su i Opština i državni organi isprovocirani uz pomoc stanara Jerevanske ulice da preduzmu ovakvu mjeru, čime se sve ubrzava," kazali su Đurišići.

Kako dodaju, sada će se u predviđenom roku morati dokazati da zemlja nije u vlasništvu te porodice, što je, kako smatraju, nemoguće.

"Mi već 59 dana forsiramo poštovanje Ustava i Zakona i na odluku Osnovnog suda, kako zakon nalaže, uklonili smo svu našu imovinu sa zemlje i čekamo krajnji epilog. Ako se ništa ne riješi za 15 dana, eto nas ponovo, nažalost. Žalbu na Rješenje ćemo podnijeti u roku od tri dana, kao i sve ostale mjere koje nam Ustav i Zakon omogućavaju," zaključuju.

Bonus video: