Razgovori bili fer, sindikalci nisu predali odluku o stupanju u štrajk

"Ukoliko dođe narednih dana do kompromisnog rješenja odluka o štrajku se povlači, a povlačimo i ono što smo podnijeli Agenciji za mirno rješavanje sporova. Nadamo se da neće doći do štrajka", poručio je Božović

8831 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Božović ispred Ministarstva prosvjete, Foto: Nikola Saveljić
Božović ispred Ministarstva prosvjete, Foto: Nikola Saveljić

Sindikat prosvjete danas nije predao odluku o stupanju u štrajk Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, kako su to najavljivali u ponedjeljak.

Sindikalci su danas u Ministarstvu imali sastanak komisije koja radi na izmjenama Granskog kolektivnog ugovora (GKU).

"Ovo je bio prvi sastanak komisije gdje smo usaglašavali ono što je predložio ministar finansija i ono što traži Sindikat. Neke predloge smo poslali Ministarstvu finansija na razmatranje, a dogovor komisije je da ne mogu da govorim detaljnije o tome. Tražimo malo strpljenja. U narednim danima bićete upoznati o svemu", kazao je predsjednik Sindikata Radomir Božović novinarima ispred Ministarstva.

Naglasio je da su razgovori protekli u "fer atmosferi".

"Razgovor je bio konstruktivan, razmatrali smo više varijanti", kazao je Božović.

Naglasio je da paralelno teku pripreme za štrajk.

"Tražili smo da se naše kolege izjasne potpisima da li su za štrajk ako ne dođe do kompromisa između ministarstava i prosvjetara. Preko 60 prosvjetnih radnika Crne Gore se izjasnilo da će da stupi u štrajk ako ne bude kompromisa. Ukoliko dođe narednih dana do kompromisnog rješenja odluka o štrajku se povlači, a povlačimo i ono što smo podnijeli Agenciji za mirno rješavanje sporova. Nadamo se da neće doći do štrajka", poručio je Božović.

Bonus video: