Kalkavan: Turski narod neće zaboraviti nesebičnu podršku nikšićkih vatrogasaca

Nihal Ersoj je predstavila rad agencije TIKA u posljednjih šest mjeseci, od kada je ona na toj poziciji, ističući da će u Nikšiću, u narednom periodu, realizovati više projekata

4276 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori, Bariša Kalkavana, koordinatorku Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), Nihal Ersoj i njihovog saradnika Asmira Spahića, sa kojima je razgovarao o realizaciji budućih zajedničkih projekata.

Ersoj je predstavila rad agencije TIKA u posljednjih šest mjeseci, od kada je ona na toj poziciji, ističući da će u Nikšiću, u narednom periodu, realizovati više projekata.

„U prethodnom periodu realizovali smo brojne projekte iz oblasti obrazovanja, zdravstva, kulture, poljoprivrede i svih drugih oblasti, i time 17 godina, otkako postojimo u Crnoj Gori, doprinosimo razvoju lokalnih samouprava i državi. Više projekata je realizovano i u vašoj opštini“, kazala je Ersoj.

Vatrogasci
foto: Opština Nikšić

Podsjetila je da su donacije dobile dvije predškolske ustanove, „Bambi“ i „Lastavica“, kao i Opšta bolnica i bolnica u Brezoviku.

„U narednom periodu pružićemo podršku Službi zaštite i spašavanja Nikšić, koja će se odnositi na opremu i edukaciju, a planirana je podrška i Domu za stare Nikšić u vidu nabavke vozila za lica sa invaliditetom“, istakla je Ersoj.

Kovačević se zahvalio na podršci koju Ambasada Turske pruža nikšićkoj Službi zaštite i spasavanja, kao i agenciji TIKA na brojnim projektima.

„Zadovoljstvo je imati vas za prijatelje i sarađivati sa tako eminentnom i uspješnom agencijom. Drago mi je da su naši pripadnici Službe zaštite i spašavanja pokazali svoju humanost i pritekli u pomoć kada vam je bila neophodna. To treba da bude i primjer dobre saradnje i svim drugim opštinama“, poručio je Kovačević.

Vatrogasci
foto: Opština Nikšić

Kalkavan je, kako stoji u saopštenju za javnost, kazao da će Ambasada Turske i dalje uspješno sarađivati sa Opštinom Nikšić, posebno ističući da „nikada neće zaboraviti nesebičnu podršku nikšićkih vatrogasaca u teškim trenucima za turski narod“.

Sastanku su prisustvovali savjetnica za ekonomska pitanja Tatjana Raičević i šef kabineta predsjednika Marko Perućica.

Bonus video: