MPNI: Akcija pošumljavanja sadnica crnog bora u dvorištu OŠ "Boško Radulović" u Komanima

Iz MPNI su rekli da je aktivnost pošumljavanja dio akcije koja za cilj ima sadnju 100.000 sadnica crnog bora širom Crne Gore, u okviru projekta "Borimo se za naše šume"

1452 pregleda 3 komentar(a)
Detalj sa akcije, Foto: MPNI
Detalj sa akcije, Foto: MPNI

Ministarstvo prosvjete nauke i inovacija (MPNI) saopštilo je danas da je juče u saradnji sa Glavnim gradom i preduzećem "Zelenilo" d.o.o. Podgorica, uz podršku kompanije "Mondelez", sproveli akciju pošumljavanja sadnica crnog bora u dvorištu JU OŠ "Boško Radulović" u Komanima.

Komani
foto: MPNI

"Aktivnost pošumljavanja je dio akcije koja za cilj ima sadnju 100.000 sadnica crnog bora širom Crne Gore, u okviru projekta 'Borimo se za naše šume'. U kampanji koju su realizovale kompanije 'Mondelez International ' i Nelt Grupa sa partnerima, sadnicama će se u narednom periodu ozeleniti dvorišta brojnih škola širom Crne Gore", ističe se u saopštenju MPNI.

Komani
foto: MPNI

Iz tog Vladinog resora su dodali da su se njihovi predstavnici osim sprovedene akcije, upoznali i sa realizovanim radovima koji se odnose na rekonstrukciju i renoviranje škole "Boško Radulović" u Komanima.

"U narednim danima nastavićemo sa akcijom sadnje u novim školama, čime ćemo društveno korisnim radom podići svijest kako kod naših učenika, tako i kod svih naših građana", zaključuje se u saopštenju MPNI.

Bonus video: