MKM: Radio je prozor u svijet gdje se susreću različiti glasovi, mišljenja i priče

Ministarstvo povodom Svjetskog dana radija, koji je proglasio Unesko, uputilo čestitku "svim radio stanicama, novinarima, tehničkom osoblju i slušaocima širom Crne Gore"

2403 pregleda 0 komentar(a)
Iz podkasta sa Rudovićem, Foto: Ministarstvo kulture i medija
Iz podkasta sa Rudovićem, Foto: Ministarstvo kulture i medija

Radio nije samo izvor informacija, to je prozor u svijet gdje se susreću različiti glasovi, mišljenja i priče, saopštilo je Ministarstvo kulture i medija.

"U novoj eri medija koju karakteriše rapidan tehnološki razvoj, radio ostaje relevantan kroz digitalizaciju, internet streaming i podcasting", navode iz tog resora.

Kazali suda ministarstvo podržava napore da se radio prilagodi savremenim potrebama i da nastavi da služi kao "nezamjenljiv izvor informacija i inspiracije", te da su upravo tim povodom danas u podkastu sa generalnim direktorom Direkotrata za medije Neđeljkom Rudovićem razgovarali o istoriji i značaju radija.

"Bez obzira na to da li slušamo vijesti, omiljenu muziku ili inspirativne emisije, radio nas povezuje i čini našu svakodnevicu bogatijom. Kako da zamislimo daleko putovanje kolima bez omiljene radio stanice? - kroz svaki ton i svaku riječ, radio gradi mostove između ljudi i osvjetljava put ka boljoj budućnosti. Zato, želimo da ovaj dan čestitamo svim radio stanicama, novinarima, tehničkom osoblju i slušaocima širom Crne Gore. Izuzetno cijenimo radio novinare čija se profesionalnost, izvrsna dikcija i bogat rječnik ističu. Iako ne vidimo njihova lica na ekranima, njihova priča ima moć stvaranja doživljaja i prenošenja vrlo važnih informacija. Neka talasi radija ne donose samo zvuk, već pozitivne vijesti, radost i entuzijazam", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: