U Baru u petak Dan žalosti

U požaru koju je u ranim jutarnjim časovima izbio u naselju pod Volujicom stradale su četiri osobe

8479 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević proglasio je 16. februar za Dan žalosti u opštini Bar povodom tragičnog događaja, požara u stambenim objektima u naselju ispod Volujice u kojem su stradale četiri osobe.

"Duboko potrešeni viješću o stradalima u požaru koji je jutros u ranim jutarnjim časovima zahvatio stambene objekte u naselju ispod Volujice, ovim aktom želimo izraziti iskreno saučešće porodicama žrtava i cijeloj zajednici koja je pogođena ovom neizmjerno velikom tragedijom", navodi se u saopštenju Opštine.

Opština će, poručuju, dati maksimalan doprinos preduzimanju koraka ka unaprjeđenju preventivnih mjera kako bi se osigurala sigurnost naših građana.

"S tim u vezi, formiran je tim koji prati situaciju i predlaže dalje korake koje treba preduzeti. Lokalna uprava će biti na raspolaganju da u mjeri mogućeg pruži pomoć svima koji su pretrpjeli gubitke kako bi se makar djelimično ublažile posljedice ove tragedije", kazali su iz Opštine.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Bar, javnim preduzećima čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na teritoriji barske opštine.

Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode danu žalosti.

Lokalni javni emiter Radio Bar će svoj program prilagoditi obilježavanju dana žalosti, emitovanjem programa koji po svojoj prirodi odgovara obilježavanju ovog dana.

Bonus video: