Gotovo milion za mlade Podgorice

Nacrt lokalnog akicionog plana za mlade Glavnog grada za 2024.

4136 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Gotovo milion eura za obrazovanje, zapošljavanje, preduzetništvo, obuke, kulturu, sport... mladih u Podgorici moglo bi biti realizovano tokom ove godine, proizilazi iz Nacrta lokalnog akicionog plana za mlade Glavnog grada za 2024.

Nacrt odluke na javnoj je raspravi od prošle sedmice, a centralna rasprava planirana je za danas.

Planirani budžet za sprovođenje omladinskih politika na nivou Podgorice za tekuću godinu trebalo bi da iznosi skoro milion eura od čega će budžet Kancelarije za mlade i saradnju sa civilnim društvom dobiti 25.000 eura.

Nacrtom je predviđeno da Sekreterijat za preduzetništvo i investicije da podršku tehnološkom razvoju i inovacijama u iznosu od 120.000 eura, a za podršku mladim zanatlijama i kreativnim preduzetnicima obezbijediće se 50.000 eura.

U sklopu aktivnosti iz oblasti kulture i sporta organizovaće se više izložbi crnogorskih umjetnika i za to će Muzeji i galerije Podgorice obezbijediti 31.000 eura.

Planom je, takođe, predviđeno da Gradsko pozorište, putem sponzorstva, obezbijedi povoljnosti na kupovine ulaznica za predstave u iznosu od 5.000 eura. Za uključivanje mladih u proces produkcije pozorišnih predstava, od početne do završne, Gradsko pozorište obezbijediće 2.000 eura.

Kancelarija za mlade, za koju je predviđen budžet od oko 25.000 eura, organizovaće obuke iz pružanja prve pomoći, mapiraće usluge zdravstvene i socijalne zaštite za mlade na teritoriji Podgorice, između ostalog i promovisati aktivnosti ustanove “Kakaricka gora”.

Bonus video: