Nišić: Obezbijedićemo i smjestiti porodice preminulih od požara u Baru

"Ono što želim samo da informišem javnost je da sam u komunikaciji sa premijerom zaista dobila apsolutna ovlašćenja da uradim sve što je neophodno da te porodice budu adekvatno zbrinute"

5423 pregleda 22 reakcija 2 komentar(a)
Nišić, Foto: Flickr Vlada Crne Gore
Nišić, Foto: Flickr Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore i Ministarstvo rada i socijalnog staranja će porodice preminulih u tragičnom požaru smjestiti u jednu od njihovih ustanova koja se bavi socijalnom i dječijom zaštitom, saopštila je ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić.

U saopštenju za medije ona je navela da su te ustanove što se tiče hrane i grijanja bile pripremljene još sinoć, kao i svega onoga što je potrebno da se porodice osjećaju bezbjedno.

"Ono što je njihova želja zaista bila, a što smo u obavezi da ispoštujemo, je da pratimo njihov osjećaj, da će oni čim se budu stvorili uslovi, odnosno nakon sahrane, biti smješteni u našu javnu ustanovu gdje će ostati sve dok mi sa Opštinom Bar, odnosno predstavnicima Opštine Bar i Vladom Crne Gore, odnosno resornim Ministarstvom i Centrom za socijalni rad, adekvatno ne usaglasimo kako dugotrajno da riješimo njihovo pitanje“, piše u izjavi ministarke.

Ona je kazala da su juče svjedočili teškoj tragediji koja je zadesila Crnu Goru, odnosno grad Bar. Ono što su oni, kako su naveli, zajedno iskomunicirali sa premijerom Vlade Crne Gore i cijelom Vladom je da budu vrlo umjereni sa posebnim senzibilitetom kad je ova tema u pitanju, a da pri tom apsolutnu podršku pruže porodicama onoliko koliko uopšte u ovom trenutku bi oni njih mogli da utješe.

Ministarka je sa svojim timom sinoć bila na terenu, gdje će biti i danas i u stalnoj je komunikaciji sa Centrom za socijalni rad u Baru, kao i sa svim službama Opštine Bar potvrđuje se u saopštenju.

"Ono što želim samo da informišem javnost je da sam u komunikaciji sa premijerom zaista dobila apsolutna ovlašćenja da uradim sve što je neophodno da te porodice budu adekvatno zbrinute. Još jednom naglašavam, pratimo njihov sentibilitet uvažavajuci njhov osjećaj povodom tragedije koju su pretrpjeli“, saopštila je Nišić.

"Naglašavam da ćemo mi pored toga što ćemo privremeno smjestiti i obezbijediti porodice sa svim što je potrebno, od ponedeljka strateški djelovati sa Opštinom Bar, Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, mi kao resorno Ministarstvo, naravno i premijer Crne Gore, koji će o svemu biti adekvatno informisan, a čiju podršku imamo, kao i ostalih članova Vlade, tako da sigurno podrška porodicama stradalih, od strane Vlade Crne Gore, neće izostati", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: