MPNI: Za obrazovni sistem Crne Gore obezbijeđeno 11 miliona eura granta EU

Donacija kako bi se omogućila modernizacija i opremanje ukupno 13 obrazovnih objekata, uključujući vrtiće, osnovne, stručne i srednje škole

3316 pregleda 0 komentar(a)
Potpisivanje ugovora o donaciji, Foto: Ministarstvo prosvjete nauke i inovacija
Potpisivanje ugovora o donaciji, Foto: Ministarstvo prosvjete nauke i inovacija

Evropska unija (EU) obezbijedila je grant od 11 miliona EUR za unapređenje infrastrukture obrazovnih ustanova u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

"Na početku svog mandata, rekli smo da započinjemo jedan od najvećih investicionih ciklusa u istoriji i obećali da će ovo biti godina velikih infrastrukturnih projekata. Jedan od mehanizama koji će nam u tome pomoći je projekat 'Unapređenje crnogorskog obrazovanja'", kazala je ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić Stojanović, povodom današnjeg ugovora o donaciji koji je potpisala zajedno sa potpredsjednikom Evropske investicione banke, Kuriakosom Kakourusom i predstavnikom Uprave za kapitalne projekte, Esminom Bećovićem.

Zahvaljujući tom ugovoru će, kako kažu u saopštenju, obrazovne ustanove u Crnoj Gori biti značajno unaprijeđene u infrastrukturnom smilu.

Jakšić Stojanović je dodala da današnje potpisivanje ugovora predstavlja značajan korak ka ostvarivanju vizije, a to je izvanredno obrazovanje za izvanrednu Crnu Goru.

"Za obrazovni sistem Crne Gore obezbijeđeno je 11 miliona eura granta EU, kako bi se omogućila modernizacija i opremanje ukupno 13 obrazovnih objekata, uključujući vrtiće, osnovne, stručne i srednje škole, istakli su u saopštenju", piše u saopštenju.

Jakšić Stojanović je naglasila da je obrazovanje jedan od ključnih stubova svakog društva, a da kontinuirano unaprjeđenje njegovog kvaliteta treba da bude prioritet na svim nivoima.

"Na svečanom potpisivanju ugovora o donaciji obratili su se i predstavnik delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Ingve Engstorm, kao i ambasadorka Italije u Crnoj Gori, Nj. E. Andreina Marsela", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: