Održan sastanak Radulovića sa Andrić

Sastanak organizovan u cilju upoznavanja sa izvještajima o reviziji iz oblasti rodne ravnopravnosti i bolje realizacije i implementacije izdatih preporuka DRI

2645 pregleda 1 komentar(a)
Foto: dri.co.me
Foto: dri.co.me

Senator Državne revizorske institucije (DRI) Branislav Radulović održao je sastanak sa predsjednicom Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore Jelenkom Andrić u cilju uspješnije implementacije revizorskih preporuka.

Kako je saopšteno iz DRI, sastanak je organizovan u cilju upoznavanja sa izvještajima o reviziji iz oblasti rodne ravnopravnosti i bolje realizacije i implementacije izdatih preporuka DRI.

U ime Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine, osim Andrić sastanku je prisustvovala i sekretarka Odbora Angelina Šaranović.

"Na sastanku je nadležni revizorski tim DRI, državni revizor - načelnik u Sektoru II Blažo Savković i saradnica državnog revizora Milica Bulatović, prezentirao zaključke i preporuke iz izvještaja 'Uspješnost sprovođenja politike rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori' i 'Uspješnost sprovođenja rodno odgvornog budžetiranja u Crnoj Gori'. Ove revizije sprovedene su u cilju uspješnijeg ostvarivanja UN Ciljeva održivog razvoja – cilj broj 5 'Rodna ravnopravnost'. Na sastanku je posebno istaknuta važnost jačanja strukturiranog praćenje realizacije preporuka DRI od strane Skupštine Crne Gore, što je i preporuka iz zadnjeg izvještaja EK. U vezi sa tim predsjednica Odbora Jelenka Andrić najavila je održavanje sjednica nadležnog Odbora vezano za predmetne izvještaje Državne revizorske institucije", piše u saopštenju DRI.

Dodaje se da je revizorski tim DRI upoznao Andrić i sa paralelnom revizijom uspjeha koji DRI sprovodi sa vrhovnim revizorskim institucijama iz regiona a pod pokroviteljstvom UN Women organizacije, kao i da je za 5. mart u Sarajavu planirano održavanje sastanka revizorskih timova i usvajanje zajedničkog izvještaja koji će DRI takođe dostaviti Skupštini na upoznavanje.

Bonus video: