Jakšić Stojanović: Znanje ključno za razvoj društva

“Znanje je ključni resurs za napredak i razvoj društva, a danas je ovdje ono najbolje i najvrednije što ova zemlja ima, a to ste, dragi učenici, upravo vi"

4301 pregleda 10 komentar(a)
Anđela Jakšić Stojanović, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija
Anđela Jakšić Stojanović, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Znanje je ključni resurs za napredak i razvoj društva, poručila je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović.

Ona je to kazala danas na otvaranju državnog takmičenja učenika osnovnih škola (OŠ) na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) saopšteno je da je u takmičenju učestvovalo 90 OŠ sa prijavljenih 426 učenika koji su imali priliku da pokažu znanja iz fizike, hemije, hiologije, matematike, engleskog, francuskog, italijanskog, njemačkog i ruskog jezika.

Ističe se da je Ispitni centar, od ove godine, u takmičenje uveo i istoriju, programiranje i geografiju.

“Znanje je ključni resurs za napredak i razvoj društva, a danas je ovdje ono najbolje i najvrednije što ova zemlja ima, a to ste, dragi učenici, upravo vi", kazala je Jakšić Stojanović, koja je svečano otvorila takmičenje.

Ona je učenicima poručila da je činjenica da su dosadašnjim radom, trudom i zalaganjem uspjeli da se plasiraju na takmičenje, vrijedna poštovanja.

Jakšić Stojanović je istakla da su Ministarstvo, roditelji i profesori, već sada jako ponosni na te učenike.

“Želim vam puno sreće, da svojim znanjem zablistate i da upravo vi budete ti koji će našu državu voditi u neko drugačije, ljepše sjutra. MPNI će se truditi da na adekvatan način podrži sve vaše uspjehe”, poručila je Jakšić Stojanović.

Direktor Ispitnog centra Miloš Trivić naglasio je da je njihov zadatak da probude interesovanje djece.

“Jer smo svjesni da znanja i vještine koje učenici usvoje i razviju sada postaju temelj na kojem se grade sve životne vrijednosti. Ispitni centar će sa MPNI biti podrška učenicima i nastaviće da unapređuje cjelokupni sistem takmičenja, a naredne godine ćemo uvesti još predmeta”, rekao je Trivić.

Sjutra će biti održano državno takmičenje za učenike srednjih škola na kojem učestvuju 323 učenika iz 37 srednjih škola.

Bonus video: