Crnogorska porodica iz Berlina dodatno podržala Caritas

Crnogorska porodica iz Berlina nastavlja svoju dobrotvornu misiju u Crnoj Gori, ističući važnost solidarnosti, humanitarnog rada i filantropije za koheziju jednog društva

12124 pregleda 24 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon što su obezbjedili sredstva sa opremanje i osnivanje pučke kuhinje Caritasa Kotorske Biskupije u Tivtu, crnogorska porodica iz Berlina je obezbedila sva potrebna sredstva za prvih pola godine rada kuhinje.

Kuhinja u Tivtu će opsluživati pojedince i porodice u stanju materijalne potrebe, bez obzira na njihovo porijeklo i nacionalnu ili bilo koju pripadnost. Važno je napomenuti da u ovim zajedničkim naporima Opštine Tivat i Caritas-a posebno mjesto zauzima briga za pripadnike romske manjinske zajednice iz koje će biti većinski dio korisnika.

Crnogorska porodica iz Berlina nastavlja svoju dobrotvornu misiju u Crnoj Gori, ističući važnost solidarnosti, humanitarnog rada i filantropije za koheziju jednog društva. Crna Gora je država socijalne pravde po svom ustavnom određenju, i iz tih razloga, ako ne zbog empatije i solidarnosti, država i društvo moraju posebnu pažnju posvetiti onima kojima je potrebno pomoći.

Tivat, kao mjesto u kojem se razvijaju i grade multimilionski razvojni projekti i koji privlači najbogatije goste i turiste, mora imati još istančaniji osjećaj za ranjive populacije u svojoj zajednici.

Bonus video: