MPNI: Počinje instalacija računarske opreme u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Plavu

Navodi se da će kabineti OŠ „Petar Dedović“ biti opremljeni sa po pet računara i pet televizora i laptopom i da će u računarskoj učionici biti instalirano pet računara, televizor i multifunkcionalni štampač

2373 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MPNI
Foto: MPNI

Instalacija računarske opreme u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Plavu počinje ove sedmice, saopštili su iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Iz tog resora su kazali da će računarska učionica Osnovne škole (OŠ) „Hajro Šahmanović“ biti opremljena sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, dok će u kabinetima biti instalirano po 12 računara i televizora 65 inča, kao i pet laptopova.

Kako su rekli, područna jedinica u Vojnom Selu dobiće po dva laptopa i projektora, a područna jedinica u selu Meteh po dva računara i televizora 55 inča.

„Područne jedinice u selima Jara i Hoti dobiće po laptop i projektor, u Brezojevicama po dva računara i televizora 65 inča, a u Bogajama po dva laptopa i projektora“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će kabineti OŠ „Petar Dedović“ biti opremljeni sa po pet računara i pet televizora i laptopom i da će u računarskoj učionici biti instalirano pet računara, televizor i multifunkcionalni štampač.

Iz Ministarstva su rekli da područna jedinica u selu Velika dobija po dva laptopa i projektora, a područna jedinica u Gornjoj Ržanici po dva laptopa i projektora.

„Srednja mješovita škola „Bećo Bašić“ će u računarskoj učionici imati 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok će se u kabinetima instalirati po tri računara, televizora 65 inča i laptopa“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da područno odjeljenje u Gusinju za računarsku učionicu dobija 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač i da će u kabinetima biti instalirana po tri računara i televizora 65 inča.

Bonus video: