Mašković: Povećanje cijene parkinga bez alternative u javnom prevozu je kratkovido i nepravedno

"Građani Podgorice zaslužuju pristupačnije opcije prije nego što se finansijski pritisne na njihovu svakodnevicu. Umjesto obećanih ulaganja, građani su dobili samo povećanje cijena usluga, od povećanja cijena vode, odvoza otpada, zakupa tezgi na Gintašu, do povećanja cijena parkinga"

4747 pregleda 8 komentar(a)
Mašković, Foto: SD
Mašković, Foto: SD

Povećanje cijena parkinga bez jake alternative u javnom prevozu je kratkovido i nepravedno, kazao je šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

On je to kazao povodom najave poskupljenja parkinga u Podgorici.

"Građani Podgorice zaslužuju pristupačnije opcije prije nego što se finansijski pritisne na njihovu svakodnevicu. Umjesto obećanih ulaganja, građani su dobili samo povećanje cijena usluga, od povećanja cijena vode, odvoza otpada, zakupa tezgi na Gintašu, do povećanja cijena parkinga", dodao je.

Prema njegovim riječima povećanje cijena imaće negativan uticaj na lokalnu ekonomiju, odvraćajući potrošače od, kako je naveo, dolaska u centar grada i negativno utičući na male biznise koji se oslanjaju na pristupačnost automobilom.

"Umjesto toga, treba težiti holističkom pristupu koji uključuje značajna ulaganja u javni prevoz, poboljšanje uslova za pješake i bicikliste (umjesto njihovog ukidanja), i uvođenje fleksibilnih cijena parkinga zasnovanih na vremenu dana i zauzetosti, što bi podstaklo pametnije korišćenje ograničenog prostora, a istovremeno zaštitilo potrebe i prava svih građana", zaklkučio je.

Bonus video: