Andrić: Počinju radovi na izgradnji sportske sale u Pečuricama, nastavljamo sa izbornim programom

“Riječ je o objektu koji je projektovan u skladu sa svim standardima, površine oko 1.800 m2, vrijednosti 1,2 miliona eura, koji će u potpunosti odgovoriti zahtjevima školskog sporta u Mrkojevićima i na taj način unaprijediti uslove za bavljenje sporta na ovom području naše opštine“

2372 pregleda 2 komentar(a)
Bar (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Bar (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Predsjednik Kluba odbornika DPS-a u barskoj skupštini Asim Andrić, najavio je početak radova na izgradnji sportske sale u Pečuricama što je, kako je kazao, nastavak realizacije izbornog programa te partije.

Andrić je preko društvenih mreža partije saopštio da je lokalna uprava kojom rukovode veoma posvećeno i odgovorno stvarala uslove za početak realizacije ovog važnog infrastrukturnog projekta, koji je bio visoko na ljestvici priorieteta lokalne uprave i koji je kao takav definisan strateškim dokumentima za period 2020-2025 godina.

“Riječ je o objektu koji je projektovan u skladu sa svim standardima, površine oko 1.800 m2, vrijednosti 1,2 miliona eura, koji će u potpunosti odgovoriti zahtjevima školskog sporta u Mrkojevićima i na taj način unaprijediti uslove za bavljenje sporta na ovom području naše opštine“, naveo je.

Posvećen odnos i jasnu namjeru da žele da se ovaj projekat ostvari pokazali su, po njegovim riječim a, još 2020. godine kada su potpisana dokumenta o saradnji na realizaciji projekta sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija i udruženjem iseljenika „Rumija“ iz Čikaga, uplatom sredstava od strane Opštine Bar, te činjenicom da je sa nivoa lokalne uprave finansirana izrada idejnog i glavnog projekta.

Najavljeni radovi na izgradnji sportske sale u Pečuricama
Najavljeni radovi na izgradnji sportske sale u Pečuricamafoto: DPS Bar

„Nakon tih aktivnosti, projekat je kao takav, u potpunosti spreman za realizaciju, kandidovan prema Upravi za kapitalne projekte, prema kojoj i ovom prilikom izražavamo zahvalnost što je prihvatila našu inicijativu i u oktobru mjesecu prošle godine raspisala izvođački tender i relativno brzo došla do zaključenja ugovora o izvođenju radova“, saopštio je Andrić.

Realizacijom ovog projekta posvećeno nastavljaju da realizujeu svoj izborni program, kazao je, na bazi kojeg su na lokalnim izborima u oktobru dobili najveće povjerenje građana da upravljamo gradom.

On je dodao da će nastaviti da učvršćuju povjerenje realizacijom i drugih projekata, prvenstveno misleći na rekonstrukciju puta R-29 kroz Mrkojeviće, gdje je završena tenderska procedura za izbor izvođača radova i vjerujemo da ćemo i ovdje svijedočiti skorijem početku radova.

„Uspješnost našeg rada ogleda se i u tome da smo pokazali kako se na kvalitetan i efikasan način mogu sa lokalnog nivoa pokrenuti i realizovati značajna pitanja koja prevazilaze nadležnosti lokalnih uprava i da smo upravo u ovom mandatu započeli dva najznačajnija projekta za Mrkojeviće, a to je izgradnja fiskulturna sale i, nadamo se relativno brzo, regionalnog puta“, poručio je Andrić.

Bonus video: