DOBAVLJEN OD FIRME "LI COMMERCE"

Kako Glavni grad ulaže u Službu zaštite: Za novi snimač razgovora dali 1.886 eura

Sistem, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, treba da omogući skladištenje i preslušavanje razgovora najmanje pola godine pri čemu se pretraga radi po datumu i vremenu, kao i po broju pozivaoca
238 pregleda 0 komentar(a)
Vatrogasni dom, Stari aerodrom, Foto: Zoran Đurić
Vatrogasni dom, Stari aerodrom, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.02.2019. 06:07h

Glavni grad kupio je snimač razgovora  za potrebe Službe zaštite i spasavanja, zbog kako su naveli,  zamjene postojećeg i za potrebe   snimanja telefonskih poziva Dispečersko-preventivnom centru.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada,  snimač je dobavljen  od firme "Li commerce", a zamjena postojećeg  bila je neophodna radi postizanja kompatibilnosti sa digitalnom centralom ugrađenom u naselju Stari aerodrom gdje je zgrada Službe zaštite. 

“Ukupna vrijednost nabavke ovog uređaja je 1.886,98 eura sa uračunatim PDV-om”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Sistem, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji,  treba da omogući skladištenje i preslušavanje razgovora najmanje pola godine pri čemu se pretraga radi po datumu i vremenu, kao i po broju pozivaoca. 

“Operatori sistema mogu preslušavati razgovore, a samo administrator sistema smije imati mogućnost brisanja razgovora”, navodi se u dokumentaciji.

Uprava Glavnog grada, kako je navedeno, imajući u vidu značaj i ulogu Službe zaštite, konstantno ulaže u nabavku opreme za potrebe ove gradske službe jer  ima najveću odgovornost kada su u pitanju situacije u kojima je neophodno sačuvati građane i njihovu imovinu od svih oblika vanrednih i nepredvidivih situacija i okolnosti. 

“Stoga permanetntno radimo, kako na polju usavršavanja pripadnika Službe zaštite kroz različite treninge i obuke, tako i na konstantnim poboljšanjima kada je u pitanju nabavka nove opreme i specijalizovanih vozila koja su neophodna za njen efikasniji rad”, navode iz Glavnog grada.

Naglasili su da imaju namjeru  da Vatrogasni dom, koji je jedan od najvećih i najreprezentativnijih u regionu,  pretvore u  Regionalni trening centar za pripadnike Službi zaštite i sektora za vanredne situacije iz okruženja.