Objavljen likovni i literarni konkurs „Djeca u Crnoj Gori jesu najbitnija tema“

„Cilj konkursa je da djeca na svoj način pokažu interesovanja, zbog čega su oni važna karika društva, šta im nedostaje i na šta bi odrasli trebalo da obrate pažnju, ukratko zašto djeca jesu najbitnija tema i na koji način odrasli to mogu svojim postupcima ili djelovanjem da omoguće"

783 pregleda 0 komentar(a)
Djeca u Crnoj Gori jesu najbitnija tema, Foto: JU Zahumlje
Djeca u Crnoj Gori jesu najbitnija tema, Foto: JU Zahumlje

Milica i Goran Radojičić objavili su likovni i literarni konkurs „Djeca u Crnoj Gori jesu najbitnija tema“, namijenjen učenicima od I do V razreda osnovnih škola sa teritorije opština Nikšić, Šavnik, Plužine i Žabljak, kada je literarni konkurs u pitanju, dok se likovni konkurs odnosi na predškolce koji pohađaju vaspitne jedinice JPU „Dragana Kovačević“. Konkurs je organizovan u okviru projekta „Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda“, a rok za dostavljanje radova je 30. april.

„Cilj konkursa je da djeca na svoj način pokažu interesovanja, zbog čega su oni važna karika društva, šta im nedostaje i na šta bi odrasli trebalo da obrate pažnju, ukratko zašto djeca jesu najbitnija tema i na koji način odrasli to mogu svojim postupcima ili djelovanjem da omoguće. Djeca se motivišu da ukažu na probleme s kojima se susreću, ali i ponude moguća rješenja tih problema iz svoje perspektive“, objasnio je bračni par Radojičić.

Djeca u Crnoj Gori jesu najbitnija tema
Djeca u Crnoj Gori jesu najbitnija temafoto: JU Zahumlje

Likovni radovi treba da budu skenirani i da u opisu sadrže podatke: ime i prezime djeteta, uzrast, vaspitna jedinica, ime vaspitača, a jedna predškolska vaspitna grupa može poslati najviše tri rada po izboru vaspitača. Literarni radovi, koji mogu imati najviše 500 riječi, treba da budu otkucani u wordu i da u opisu sadrže podatke: ime i prezime djeteta, uzrast, ime škole i ime mentora.

Radove slati na mejl adresu konkursvrteskacuda@gmail.com sa naznakom za likovni, odnosno, literarni konkurs.

Projekat „Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda“ podržalo je Ministarstvo kulture i medija Crne Gore na konkursu „Kultura mladih – kultura budućnosti“, a partner na projektu je nikšićka Javna ustanova „Zahumlje“.

Bonus video: